Indiana i Oklahoma u finalu konferencija

Kevin Durant sa 39 poena i 16 skokova bio je prvo ime utakmice Oklahoma - LA Clippers (EPA)

Košarkaši Indiana Pacersa i Oklahoma City Thundera izborili su u četvrtak navečer plasman u konferencijska finala doigravanja NBA lige.

Indiana je u šestoj utakmici polufinala Istočne konferencije pobijedila Washington Wizardse sa 93:80 i slavila sa 4-2 u seriji.

David West je predvodio tim Indiane sa 29 poena, dok je u redovima Wizardsa najefikasniji bio Marcin Gortat sa 19 poena.

Najbolji tim Istoka u regularnom dijelu sezone u konferencijskom finalu igrat će s prošlogodišnjim prvakom Miami Heatom koji je u polufinalu bio bolji od Brooklyn Netsa (4-1 u seriji).

Durant opet briljirao

Prva utakmica u seriji do četiri pobjede na programu je u nedjelju 18. maja u Indiani.

U polufinalu Zapada Oklahoma je u šestoj utakmici pobijedila Los Angeles Clipperse sa 104:98 i s ukupnih 4-2 u seriji izborila plasman u finale.

Kevin Durant sa 39 poena i 16 skokova bio je prvo ime utakmice, dok su Chris Paul sa 25 i Blake Griffin sa 22 poena bili najefikasniji u redovima Clippersa.

Oklahoma će u konferencijskom finalu igrati s najboljom ekipom Zapada u regularnom dijelu sezone San Antonio Spursima koji su u polufinalu bili bolji od Portland Trail Blazersa (4-1 u seriji).

Prva utakmica u seriji do četiri pobjede na programu je u ponedjeljak 19. maja u San Antoniju.

Rezultati – Istočna konferencija: Washington Wizards – Indiana Pacers 80:93 (Indiana je sa rezultatom 4-2 izborila konferencijsko finale)

Miami Heat – Brooklyn Nets 4:1 u seriji

Zapadna konferencija: Los Angeles Clippers – Oklahoma City Thunder 98:104 (Oklahoma je sa rezultatom 4-2 izborila konferencijsko finale)

San Antonio Spurs – Portland Trail Blazers 4:1 u seriji

Izvor: Agencije