Bh. ‘Zmajevi’ odradili prvi trening

Nogometaši BiH u petak su u Hrasnici imali lagani trening (Al Jazeera)

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak je na stadionu Famosa u sarajevskom naselju Hrasnica odradila prvi trening u sklopu priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Do sada je stiglo 15 nogometaša, a većina ih je odradila trening, izuzev golmana Asmira Begovića i Ermina Bičakčića, koji su na pripreme stigli s lakšim povredama i oni će, kako je kazao selektor Safet Sušić, raditi po posebnom programu.

Zbog vremenskih uslova u Bosni i Hercegovini, bilo je planirano da bh. “Zmajevi” danas odu na Vrelo Bosne, ali je selektor promijenio odluku i odveo izabranike na stadion Famosa.

“Danas nećemo raditi ništa specijalno, neki lagani uvod u dalji rad”, kazao je Sušić okupljenim novinarima ispred ilidžanskog hotela “Hercegovina”.

Rad na kondiciji

Osim njega, predstavnicima medija, koji su došli ne samo iz Bosne i Hercegovine, već i iz drugih država (Njemačka, Francuska, Švedska, Austrija, Japan), obratili su se Haris Medunjanin, Mensur Mujdža i Vedad Ibišević.

“Imamo desetak dana za pripreme prije prve pripremne utakmice u Sjedinjenim Američkim Državama, što je dovoljno vremena za rad”, rekao je Medunjanin.


‘Zmajevi’ oduševili navijače i igrače [Al Jazeera]

Mujdža je u proteklom periodu imao problema s povredama, no kazao je kako je zdrav stigao u glavni grad BiH.

“Došao sam spreman na pripreme, nemam nikakvih problema sa zdravljem. Sasvim dosta vremena imamo da se pripremimo i da poradimo na kondiciji”, izjavio je član njemačkog Freiburga.

Prvi protivnik Bosne i Hercegovine na Mundijalu bit će Argentina 15. juna, u čijem sastavu neće biti Carlosa Teveza, no njegov izostanak, smatra Mujdža, neće previše djelovati na igru “Gaučosa”.

“Argentinci imaju mnogo dobrih igrača na raspolaganju, jednako kvalitetnih kao Tevez. Ne trebamo na njih skretati pažnju, mi imamo svoj program i trebamo raditi po njemu”, dodao je.

Tri maskote

Ibišević u posljednje vrijeme nije igrao za njemački Stuttgart, no to vidi i kao prednost.

“Nisam igrao, tako da sam se prilično odmorio i u dobroj sam formi. Najvažnije je da smo svi zdravi, pa ćemo se moći dobro pripremiti”, rekao je.

Na tribini Famosovog stadiona okupilo se i stotinjak navijača, koji su pratili rad svojih ljubimaca, a dodatnu dozu dobrog raspoloženja donijela su dva velika i jedan mali “zmaj” – navijači obučeni kao maskote.

Izvor: Al Jazeera