Schumacher pokazuje trenutke svijesti

Schumacherova porodica za sada ne želi otkrivati dodatne detalje o liječenju sedmostrukog svjetskog prvaka (AP)

Sedmostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher, koji je od kraja prošle godine u induciranoj komi nakon teške povrede glave zadobijene na skijanju, pokazuje trenutke svijesti i buđenja, u petak je izjavila njegova menadžerica Sabine Kehm.

“Mogu samo kazati kako su se pojavili znakovi koji nam daju nadu i poticaj. Michaelovo zdravstveno stanje pokazuje napredak”, kazala je Kehm.

“S njim smo sve vrijeme tokom ove teške i duge borbe, zajedno s timom ljekara u Grenobleu, i ostajemo sigurni u njegov oporavak.”

Vijest kako Schumacherova supruga Corinna u porodičnoj kući gradi “malu kliniku” u kojoj će biti smješten njen suprug, menadžerica je demantirala, kazavši kako su te vijesti “potpuno neutemeljene”.

Pozitivne reakcije

Dodala je da Schumacherova porodica za sada ne želi otkrivati dodatne detalje o liječenju sedmostrukog svjetskog prvaka.

Schumacher (45) je 29. decembra prošle godine teško povrijedio glavu za vrijeme skijanja u francuskom zimovalištu Meribelu, nakon čega je helihopterom prebačen u bolnicu u Grenobleu.

Bivši vozač Ferrarija i Mercedesa od tada je bio podvrgnut dvjema operacijama na glavi te se konstantno nalazi u stanju inducirane kome, kako bi se smanjio rizik od daljeg oštećenja mozga.

Prije dva mjeseca njegov mozak je pozitivno reagirao na promjene, nakon čega je počeo višemjesečni proces buđenja iz kome.

Izvor: Agencije