Bartomeu: Neko želi uništiti Barcelonu

Barcelonin predsjednik najavio borbu za klupsku akademiju nogometa 'La Masija', iz koje su potekli Leo Messi, Xavi i Iniesta (AFP)

Predsjednik španjolskog nogometnog velikana Barcelone Josep Maria Bartomeu smatra kako se protiv katalonskog kluba vodi “prljava kampanja”, čiji je cilj “uništiti klub s Camp Noua”.

Bartomeu se oglasio nakon što je Međunarodna nogometna federacija Barceloni zabranila transfere u iduća dva prijelazna roka, zbog kršenja pravila vezanih za transfere deset maloljetnih nogometaša.

“Netko želi nanijeti štetu Barceloni. Trenutačno istražujemo silne napade na naš klub. Prvo smo optuženi za doping, potom su igrači optuženi da ne plaćaju porez, a sada i ovo. Vidjet ćemo tko stoji iza napada na Barcelonu, a o svemu ćemo izvijestiti javnost”, poručio je Bartomeu, prenosi Hina.

Barcelonin predsjednik je najavio borbu za čuvenu klupsku akademiju nogometa “La Masija”, iz koje su potekli Leo Messi, Xavi, Iniesta…

U akademiji 18 mladića stranaca

“Barcelona poštuje sve FIFA-ine propise i mi smo klub za primjer ostalima. Međutim, ogorčeni smo na FIFA-u zbog posljednje odluke, jer kažnjava model koji u klubu funkcionira već 35 godina. ‘La Masija’ je duša i esencija ovog kluba. Brinemo se o mladim igračima i njihovom razvoju, dodao je Bartomeu, oštro poručivši: Ni pod koju cijenu nećemo odustati od našeg modela.”

Trenutačno u Barceloninoj nogometnoj akademiji trenira 18 mladića stranaca, od kojih sedmorica dolaze iz Kameruna, trojica iz Gvineje, dvojica iz Maroka i Južne Koreje te po jedan iz Nigerije, Senegala, Francuske i Njemačke.

Barcelona je najavila kako će uložiti žalbu i pokušati srušiti zabranu transfera.

Iz kluba su poručili kako će zaštitu, ukoliko to bude trebalo, potražiti i na Sportskom arbitražnom sudu u Lozani.

Izvor: Agencije