Dinamo po deveti put zaredom prvak Hrvatske

Nogometaši zagrebačkog Dinama su u utorak, pobjedom protiv Hrvatskog dragovoljca od 5:0 u posljednjem susretu 32. kola Prve Hrvatske nogometne lige, četiri kola prije kraja prvenstva osigurali deveti uzastopni naslov prvaka te 16. ukupno od 1992. godine i samostalne nogometne lige ove države.

“Modri” iz glavnog hrvatskog grada su do pobjede protiv “fenjeraša” lige stigli bez problema, a golove su postigli Pavičić (28), Čop (50), Soudani (61), Halilović (64) i Husejinović (90).

Dinamo je naslov prvaka proslavio pred praznim tribinama stadiona Maksimir, na kojem se okupilo oko 1.500 gledatelja.

Četiri kola prije kraja prvenstva Dinamo ima 77 bodova, nedostižnih 14 bodova više od Rijeke na drugom mjestu, dok je treći Hajduk sa 59 bodova.

Svi prvaci

Hrvatski dragovoljac je ostao na začelju sa 23 boda, tri manje od zone spasa.

Prvu titulu prvaka Hrvatske 1992. godine osvojio je splitski Hajduk, koji je ujedno bio posljednji tim koji je mimo Dinama osvojio titulu u sezoni 2004/05, a potom je nastupila dominacija Zagrepčana, koja traje i danas.

Dinamo (koji je jednu titulu osvojio kao HAŠK Građanski te četiri kao Croatia) ukupno je u 16 navrata bio prvak Hrvatske, Hajduk je to uradio u šest navrata, dok je u sezoni 2001/02. bolji od ostalih bio drugi tim iz hrvatske prijestolnice – Zagreb.

Izvor: Agencije