Sammer: Mandžukić veoma važan za Bayern

Interes za 27-godišnjeg Mandžukića u posljednje vrijeme pokazivali su Arsenal, Chelsea i Juventus (EPA)

Sportski direktor velikana evropskog i njemačkog nogometa, Bayerna iz Minhena, Matthias Sammer izjavio je u ponedjeljak kako je napadač Mario Mandžukić veoma važan za ekipu i da prvak Starog kontinenta nema namjeru prodati hrvatskog reprezentativca na kraju sezone.

Njemački mediji prethodnih mjeseci spekulirali su o odlasku Mandžukića, pošto će napad Bavaraca na ljeto pojačati poljski internacionalac Robert Lewandowski iz Borussije Dortmund.

Interes za 27-godišnjeg Mandžukića, kako su navodili mediji, u posljednje vrijeme pokazivali su engleski klubovi Arsenal i Chelsea te italijanski Juventus.

“Neka se drugi klubovi ni ne trude da pokušaju doći do Mandžukića. Nevjerovatno je važan za Bayern”, kazao je Sammer, prenose agencije.

‘Kao životinja’

“Često kažem – naravno, u pozitivnom smislu – da igra ‘kao životinja’. Nevjerovatno je koliko mnogo radi i trči za ekipu na svakoj utakmici. Protivnici ga uvijek pokušavaju isprovocirati, jer ih povrijedi svojim mogućnostima.”

U dosadašnjem toku sezone Mandžukić je za Bayern odigrao 28 mečeva i dao 17 golova u Bundesligi, u kojoj je minhenski klub odbranio titulu prvaka.

Prošle sezone Mandžukić je s bavarskim gigantom osvojio trostruku krunu (Liga prvaka, njemački Kup i Prvenstvo), a bio je i strijelac u finalu LP-a protiv Dortmunda (2:1).

Izvor: Agencije