Campbell-Brown oslobođena optužbi za doping

Jedna od najboljih sprinterki na svijetu, Jamajčanka Veronica Campbell-Brown, oslobođena je optužbi za doping i, odlukom Arbitražnog suda za sport (CAS) u švicarskoj Lausanni, može nesmetano nastaviti atletsku karijeru, prenose agencije.

Dvostruku svjetsku prvakinju na 200 metara suspendirao je još prošle godine Jamajčanski atletski savez, a zbog pozitivnog doping-testa u kojem je bio zabranjeni diuretik.

Arbitražni sud za sport utvrdio je da se s uzorkom urina Campbell-Brown, uzetim 4. maja prošle godine, postupalo protivno propisima te je stoga poništio suspenziju, saopćio je advokat jamajčanske atletičarke Howard Jacobs.

„Mogu potvrditi kako je CAS odbacio sve optužbe protiv Veronice Campbell-Brown. Svi njeni raniji rezultati vraćeni su na snagu i ona se može odmah vratiti takmičenjima“, kazao je Jacobs za agenciju Reuters.

“Čistoća takmičenja”

Campbell-Brown (31) objavila je kako se vraća takmičenjima i to na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u poljskom Sopotu.

„Moja vjera, porodica, prijatelji i navijači su cijelo vrijeme bili uz mene i davali mi snagu. Objavljena je konačna odluka Suda i ponizno mogu reći kako je potvrđena moja nevinost. Imam previše samopoštovanja i sličnih osjećanja za čistoću takmičenja da bih se odlučila za nelegalna sredstva kako bih uspjela“, kazala je atletičarka.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO