Transfer Neymara: Optužnica protiv Barce

Katalonski klub tvrdio je da je vrijednost transfera Neymara iznosila 57 milijuna eura, ali kasnije se otkrilo da je ukupan iznos daleko veći (AP)
Katalonski klub tvrdio je da je vrijednost transfera Neymara iznosila 57 milijuna eura, ali kasnije se otkrilo da je ukupan iznos daleko veći (AP)

Španjolski sudac Pablo Ruz podigao je optužnicu protiv Barcelone zbog porezne prijevare prilikom transfera Brazilca Neymara, izjavio je u četvrtak glasnogovornik suda u Madridu.

Neymar je prošlog ljeta prešao iz Santosa u Barcelonu, a katalonski klub tvrdio je da je vrijednost transfera iznosila 57 milijuna eura, prenosi Hina.

Međutim, kasnije se otkrilo da je ukupan iznos transfera daleko veći, odnosno da iznosi 86 milijuna eura, što znači da je Barcelona oštetila državni proračun za devet milijuna eura poreza.

Zbog afere, Rosell podnio ostavku

U dokumentima koji su objavili španjolski mediji vidljivo je da je Barcelona, osim Neymaru i Santosu, veliki novčani iznos uplatila i Neymarovim roditeljima.

Zbog te afere predsjednik Barcelone Sandro Rosell u siječnju je podnio ostavku.

Također, sudac Pablo Ruz je nakon revizije financijskih izvješća katalonskog kluba za razdoblje od 2011. do 2013. godine utvrdio da Barcelona duguje 38 milijuna eura poreza za plaće nogometaša.

Izvor: Agencije


Povezane

Iako Brazilac Neymar ima samo 21 godinu, njegov dolazak u Evropu iščekuje se već dugo. Stvar je u ponedjeljak napokon završila: mladi Brazilac stigao je u Barcelonu, i sad je pred nama novo iščekivanje: kako će izgledati tandem Messi – Neymar?

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO