ZOI: Njemačkoj zlato u ekipnim skokovima

Njemački skakači jedno su od iznenađenja Igara (Reuters)
Njemački skakači jedno su od iznenađenja Igara (Reuters)

Njemačka reprezentacija u skijaškim skokovima, u sastavu: Andreas Wank, Marinus Kraus, Andreas Wellinger i Severin Freund, iznenađujuće je osvojila naslov olimpijskih pobjednika u ekipnom natjecanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Do drugog ekipnog zlata u povijesti, a najbolja je bila i 2002. u Salt Lake Cityju, Njemačka je stigla sa samo 2,7 bodova više od branitelja naslova od prije četiri godine – Austrijanaca za koje su nastupili Michael Hayboeck, Thomas Morgenstern, Thomas Diethart i Gregor Schlierenzauer.

Brončanu medalju osvojio je Japan za koje su nastupili Reruhi Shimizu, Taku Takeuchi, Daiki Ito i Noriaki Kasai.

Druga medalja

Zanimljivo, jedini skakač koji je u ekipnom natjecanju osvojio drugu medalju na ovim Igrama je 41-godišnji Japanac Noriaki Kasai, srebrni iz pojedinačnog natjecanja na velikoj skakaonici.

Njemačka reprezentacija u skijaškim skokovima, u sastavu: Andreas Wank, Marinus Kraus, Andreas Wellinger i Severin Freund, iznenađujuće je osvojila naslov olimpijskih pobjednika u ekipnom natjecanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Iako su u svojim redovima imali dvostrukog olimpijskog pobjednika iz Sočija Kamila Stocha, Poljaci nisu uspjeli osvojiti prvu ekipnu medalju u skijaškim skokovima – ostali su četvrti, dok su Slovenci s osvajačem dvije medalje Peterom Prevcom (srebro na maloj, bronca na velikoj skakaonici) bili peti.

Treće zlato za Domračevu

Bjeloruskinja Darja Domračeva osvojila je naslov olimpijske pobjednice u biatlonu u disciplini 12,5 kilometara masovni start, čime je stigla do svog trećeg zlata na ovim Igrama i statusa jedne od heroina čitavog natjecanja.

Domračeva je naslovima u dohvatnoj utrci (na 10 kilometara) i pojedinačnoj utrci (na 15 kilometara) pridodala i onaj u masovnom startu svladavši stazu Laura, u blizini Krasnaje Poljane za 35:25:6, pogodivši pritom 19 od 20 zadanih meta.

Srebrno odličje osvojila je Čehinja Gabriela Soukalova uz, također, jedan promašaj, čime je stigla do svoje prve medalje na ZOI-ju, nakon što je u prethodne dvije utrke bila četvrta.
Do bronce je u samoj završnici stigla Norvežanka Tiril Eckhoff, također uz samo jedan promašaj.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO