Drulović v.d. selektor reprezentacije Srbije

Omladinsku reprezentaciju Srbije preuzeo je 2012. godine, a godinu kasnije je ovaj tim do 19 godina postao prvak Evrope (FSS)

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) je na današnjoj sjednici imenovao Ljubinka Drulovića za vršioca dužnosti selektora A reprezentacije, a Iliju Petkovića za savjetnika predsjednika i koordinatora u radu najjače selekcije, prenosi agencija Tanjug.

„Postignuta je jednoglasna saglasnost svih članova da za vršioca dužnosti selektora bude imenovan Ljubinko Drulović, čiji će mandat trajati do izbora novog selektora. Tim povodom postignuta je i saglasnost da se o izboru budućeg selektora ne razgovara do kraja aprila i početka maja, kada je realno da dođe do konačnog imenovanja“, navodi se na internetskoj stranici FSS-a.

„Dakle, Drulović će voditi A reprezentaciju na prijateljskoj utakmici protiv Republike Irske 5. marta u Dablinu. To je najbolje rešenje zbog činjenice da je Drulović već profesionalac u FSS-u i da je svojim angažmanom i istorijskim uspehom sa omladinskom selekcijom Srbije, aktuelnim prvakom Evrope, zaslužio poverenje koje mu se ukazuje.“

Istovremeno, članovi Odbora za hitna pitanja bili su jednoglasni u odluci da se u profesionalni odnos angažira Ilija Petković, na mjesto savjetnika predsjednika i Izvršnog odbora za reprezentativne selekcije i koordinatora u radu sa A reprezentacijom i tako pomogne Druloviću.

Sjednica Odbora za hitna pitanja bila je uvod za sjednicu Izvršnog odbora FSS-a, koja je zakazana za petak 28. februara, na kojoj će biti donijeta odluka o sazivanju Skupštine krovne kuće ovog sporta u Srbiji, a prijedlog je da ona bude održana 18. marta 2014. u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Prvak Evrope

Drulović je tokom igračke karijere, koja je trajala od 1988. do 2005. godine, nastupao za užičku Slobodu, Rad, portugalske klubove Gil Vicente, Porto i Benficu, potom za beogradski Partizan, a karijeru je završio u portugalskom Penafielu.

Za reprezentaciju SR Jugoslavije odigrao je 38 utakmica i postigao tri gola.

Trenersku karijeru je počeo 2006. godine u Tourizenseu (Portugal), potom je vodio Banat iz Zrenjanina i Dravu Ptuj i Primero de Agosto iz Angole.

Omladinsku reprezentaciju Srbije preuzeo je 2012. godine, a godinu kasnije je ovaj tim do 19 godina postao prvak Evrope, pobijedivši Francusku sa 1:0 u finalu EP-a u Litvaniji.

Izvor: Al Jazeera i agencije