Volonteri pune prazne tribine u Sočiju

Na nekim borilištima vidljiva su brojna prazna mjesta zbog kašnjenja navijača, opsežnih sigurnosnih provjera gostiju i odlazaka ruskih navijača (EPA)

Organizatori Zimskih olimpijskih igara u ruskom Sočiju pozivaju volontere da popune dio praznih mjesta na nekim borilištima tokom takmičenja, navodi agencija Reuters.

Blizu 70 posto karata je prodano prije otvaranja takmičenja u odmaralištu na Crnom moru, dok je ostatak stavljen na prodaju u samom gradu.

No, na nekim borilištima vidljiva su brojna prazna mjesta zbog kašnjenja navijača, opsežnih sigurnosnih provjera gostiju i odlazaka ruskih navijača, dok organizatori žele da snimci širom svijeta pokažu pune tribine.

„Kao i svaki organizacioni komitet, mi imamo motivacijski program, lični motivacijski program u kojem volonteri, koji nemaju zaduženja, mogu učestvovati. Sve zavisi od takmičenja. Ukoliko vidimo da je mali odziv na tribinama, da ima praznih sjedišta, onda pozivamo volontere da dođu“, kaže glasnogovornica Igara u Sočiju Aleksandra Kosterina.

Odlasci domaćih navijača

Na brojnim borilištima su viđeni dijelovi praznih tribina, naročito na onim lokacijama gdje ruski navijači dolaze samo da vide takmičare iz svoje države, a nakon što oni okončaju svoje nastupe – Rusi odlaze sa tribina.

U nedjelju su tribine oko skijaških skakaonica bile 85 posto ispunjene. Kada je ruski takmičar Mihail Maksimočkin nastupio, stotine ruskih navijača su počele izlaziti sa borilišta.

Nakon njega je nastupilo još sedam takmičara, a kada je Poljak Kamil Stoch osvojio zlatnu medalju – tribine su bile poluprazne.

Prizor praznih sjedišta bio je jedan od velikih strahova pred početak Ljetnih olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, dok su organizatori OI-ja 2008. u Pekingu, također, slali volontere da, u ranim fazama nekih takmičenja, popune tribine.

Izvor: Agencije


Povezane

Gotovo 50.000 članova osiguranja Federalnih službi Rusije brinut će se za sigurnost, što je najviše u dosadašnjoj historiji Olimpijskih igara.

Published On 07 Feb 2014

Ruske vlasti hvale rad organizatora Olimpijade, dok aktivisti i neki građani kažu da već previše trpe zbog Igara.

Published On 05 Feb 2014
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO