Zvezda i Galatasaray kažnjeni zbog incidenta

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković preminuo je od posljedica ranjavanja u Istanbulu (AFP)
Navijač Crvene zvezde Marko Ivković preminuo je od posljedica ranjavanja u Istanbulu (AFP)

Odlukom Disciplinske komisije Eurolige , košarkaški klub Galatasaray igrat će tri utakmice bez publike i platiti novčanu kaznu od 100.000 eura, dok će Crvena zvezda igrati jednu utakmicu pred praznim tribinama i platiti kaznu od  50.000 eura, zbog tragičnog incidenta u Istanbulu, kada je ubijen navijač iz Beograda Marko Ivković.

U saopćenju na službenoj web stranici Eurolige navodi se da je Galatasaray kažnjen jer nisu poduzeli potrebne mjere prije utakmice, kako ne bi došlo do incidenta i zato što su u incident umiješani njihovi navijači.

Žalbeni rok

Crvena zvezda je kažnjena zbog učešća njenih navijača u neredima, a oba tima imaju deset dana žalbenog roka, navodi agencija Anadolija.

Pred utakmicu Galatasaray Liv Hospital – Crvena zvezda igranoj 21. novembra desio je incident ispred dvorane u Istanbulu.

Tada je nožem izboden 25-godišnji navijač Crvene zvezde Marko Ivković, koji je preminuo od posljedica ranjavanja.

Nakon incidenta pritvoreno je sedam osoba, od kojih je jedna uhapšena i osumnjičena za ubistvo.

Izvor: Agencije 


Povezane

Košarkaši Crvene zvezde odlično su otvorili novu sezonu Eurolige. U fantastičnom ambijentu beogradske Arene pobijedili su turski Galatasaray.

Fantastičnu utakmicu odigrali su košarkaši Crvene zvezde u najjačem takmičenju na kontinentu. Zvezda je u Euroligi kao gost pobijedila španski Laboral, i to s 20 koševa razlike.

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO