Cristiano Ronaldo dobio spomenik

Brončani spomenik otkrio je sam Ronaldo (EPA)

Jedan od najboljih nogometaša svijeta, Portugalac Cristiano Ronaldo, dobio je u rodnom Funchalu na portugalskom otoku Madeira spomenik.

Brončani spomenik visine 2,40 metra, a težak 800 kilometara na prigodnoj je svečanosti otkrio sam Ronaldo po povratku iz Marakesha gdje je s Real Madridom osvojio naslov klupskog prvaka svijeta.

“Hvala vam, ovo je velika čast za mene, ali i za cijelu moju obitelj. Ponosan sam na svoj rodni grad, na Madeiru gdje su moji nogometni korijeni,” kazao je Ronaldo koji je dobio i orden za zasluge lokalne vlade, kako prenosi Hina.

Svečanosti otkrivanja spomenika prisustvovala je cijela Ronaldova obitelj, a najviše emocija je pokazala njegova majka koja se rasplakala od sreće.

Spomenik ispred muzeja

Spomenik je postavljen ispred Ronaldova muzeja Museu CR7 koji je otvoren u prosincu prošle godine.

U muzeju se nalazi 140 raznih nagrada, zlatnih kopački, medalja, potpisanih lopti i majica koji je CR7 sakupio tijekom karijere.

U interaktivnoj video snimci posjetitelji mogu igrati protiv virtualnog Ronalda, a mogu se i fotografirati s njegovom voštanom figurom u stvarnoj veličini u dresu Real Madrida.

Jedan je zid pokriven s 26 nogometnih lopti – po jednom za svaku utakmicu u kojoj je postigao hat-trick.

Jedan je dio posvećen i obožavateljima – tu su na jednom mjestu sva njihova pisma, romantični crteži, karikature, krunice, pa čak i dječji crteži.

Izvor: Agencije