Zvezda pobjedom do teže grupe u Top 16

Utakmica u Beogradu igrala se pred praznim tribinama (Getty Images)

Košarkaši beogradske Crvene zvezde pobijedili su u posljednjoj utakmici prvog kruga takmičenja u Euroligi špansku ekipu Laboral Kutxa rezultatom 90:82 te su u Top 16 fazu prošli kao drugoplasirani u svojoj grupi.

Zvezda će u Top 16 fazi Eurolige igrati u grupi s Realom, Maccabijem, Panathinaikosom, Galatasarayem, Barcelonom, Žalgirisom i berlinskom Albom.

“Utakmica je bila karakteristična, u predigri koja je imala čudan osećaj. Nisam siguran da se više potenciralo drugo mesto, u odnosu na kalkulacije u kojoj ćemo grupi biti u Top 16. Moj tim uvek ide na pobedu, bez obzira na okolnosti. Završili smo prvu rundu na drugom mestu, a igrači zaslužuju sve pohvale”, rekao je Zvezdin trener Dejan Radonjić nakon utakmice.

Prekid u Atini zbog dojave o bombi

Utakmica između Panathinaikosa i Barcelone u Atini prekinuta je na poluvremenu, zbog dojave o podmetnutoj bombi u dvorani.
Organizator je poslije dojave odlučio isprazniti dvoranu, a igrači su poslani u svlačionice.
Veća grupa grčkih navijača ipak je ostala u dvorani.
Meč je kasnije nastavljen i završen pobjedom Barcelone.

U drugoj grupi su CSKA, Fenerbahce, Laboral Kutxa, Nižnji Novgorod, Olympiakos, Anadolu Efes, Unicaja i Emporio Armani.

Utakmice Top 16 faze igraju se od 30. decembra do 10. aprila.

Na tribinama slike umjesto navijača

Utakmica u Beogradu odigrana je pred praznim tribinama dvorane Pionir, jer je Euroliga kaznila Zvezdu da mora igrati bez publike te platiti novčanu kaznu od 50.000 eura zbog navijačkih nereda pred utakmicu protiv Galatasaraya u Istanbulu, kada su pristalice turskog kluba ubile Zvezdinog navijača Marka Ivkovića.

Kako bi pomogli porodici tragično preminulog Ivkovića, navijači su ipak kupili ulaznice, a na stolicama Pionira bile su zalijepljene njihove fotografije, čime su i simbolično bili uz Zvezdine košarkaše.

U Crvenoj zvezdi je potvrđeno kako je predsjednik kluba Nebojša Čović poslao zahtjev Euroligi da se novčane kazne izrečene “Crveno-belima” i Galatasarayu uplate na račun porodice Ivković.

Izvor: Agencije