Conte: ‘Vatreni’ pravi test napretka ‘Azura’

Antonio Conte: San Siro je italijanski nogometni hram i sretan sam što ćemo protiv tako jake reprezentacije igrati na tom stadionu (Getty Images)

Selektor italijanske nogometne reprezentacije Antonio Conte poručio je u srijedu kako će skorašnji duel protiv Hrvatske na San Siru, u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, biti pravi test koliko su “Azzurri” napredovali pod njegovim vodstvom.

“Utakmica protiv Hrvatske će nam donijeti odgovore koliko smo napredovali. Bit će to pravi test naših vrijednosti”, kazao je Conte na novinarskoj konferenciji održanoj u Milanu, prenosi agencija Hina.

Italija će ugostiti hrvatsku reprezentaciju 16. novembra u Milanu, a Conte nije skrivao zadovoljstvo što će se utakmica igrati na stadionu San Siro.

“San Siro je italijanski nogometni hram i sretan sam što ćemo protiv tako jake reprezentacije igrati na tom stadionu.”

Conte je preuzeo “Azzurre” nakon debakla na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu i odlaska Cesarea Prandellija.

Po tri pobjede u tri kola

U prva tri kola grupe H kvalifikacija za EURO 2016. godine Italija je upisala tri pobjede, baš kao i Hrvatska.

“Iza nas je razočaravajući nastup na Mundijalu, no uvjeren sam kako je ekipa od tada napredovala. Vjerujem kako smo smanjili zaostatak za reprezentacijama kao što su Njemačka, Španija i Holandija. Naš glavni cilj je izboriti EURO 2016, ali i biti ravnopravan sa svima”, dodao je italijanski strateg.

Conte se osvrnuo i na kvalitet hrvatskog nacionalnog tima, naglasivši dvojicu igrača, Matea Kovačića i Andreja Kramarića.

“Hrvatska je prepuna kvalitetnih igrača, koji igraju u vrhunskim klubovima. Naprimjer, Mateo Kovačić dokazuje kako je odličan igrač, bez obzira na svoje godine. Ili Andrej Kramarić, koga povezuju s nizom italijanskih klubova”, poručio je prvi čovjek reprezentacije Italije.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO