Ćurčić: U timu Srbije nema mjesta sujeti

Nakon Holanđanina Dicka Advocaata, Fudbalski savez Srbije vratio se domaćim stručnjacima. Predstavljen je Radovan Ćurčić, novi selektor reprezentacije, koji će Srbiju pokušati odvesti na EURO 2016.

Svjestan je situacije u kojoj je preuzeo nacionalni tim.

“Mislim da svi delimo mišljenje da je situacija veoma teška, da se nalazimo u situaciji sa velikim bodovnim zaostatkom, međutim da ne verujem da možemo da napravimo dobar rezultat, ne bih se ni prihvatio ovog posla”, izjavio je Ćurčić.

Najbolji izbor

Prva stvar koju će novi selektor napraviti je razgovor sa kapitenom, a onda i svim igračima kako bi se što prije postiglo jedinstvo u ekipi, bez koga, kako kaže, ne može da se očekuje dobar rezultat.

“Imamo igrače sa jakim karakterom, međutim u timu nema mesta sujeti, tako da ćemo se mi u narednom periodu baviti stvaranjem tima u kome vlada porodična atmosfera i jedino ona može da nam donese rezultat”, dodao je on.

Fudbalski savez je stava da je ovo trenutno najbolji izbor i da sa Ćurčićem na čelu Srbija ima najveće šanse da izbori plasman na EP.

“Radovan Ćurčić je deveti selektor Srbije u poslednjih osam godina. Ono što ga je najviše preporučilo za ovu poziciju su dobri rezultati sa mladom selekcijom, naročito pobeda nad dvostrukim evropskim prvakom – Španijom”, javila je reporterka Al Jazeere Natalija Lučić.

Srbija je sa Advocaatom osvojila samo jedan bod.

Prvi ispit u Portugalu

Gostovanje u Portugalu će biti prvi ispit Ćurčića u ovim kvalifikacijama.

“Najbitnije je da dobro pripremimo psihički ekipu za meč koji igramo protiv Portugala u Portugaliji i u narednih par meseci ćemo sve naše snage i energiju usmeriti ka tom cilju”, izjavio je Savo Milošević, direktor reprezentacije Srbije.

Možda i sa nekim novim-starim igračima, koje Ćurčić ima namjeru da pozove.

“Suvišno je govoriti o kvalitetima Nemanje Vidića. Mislim da je on igrač koji i svojim kvalitetima igračkim i ljudskim bi trebalo da bude uz ovu reprezentaciju. Međutim, pred nama su razgovori od mesec dana i videćemo u kom će smeru sve to ići”, istakao je Ćurčić.

Pri odabiru igrača, novi selektor će se voditi time ko je najbolje rješenje za pojedinu poziciju, bez obzira na to koliku minutažu neko ima u svom klubu.

Izvor: Al Jazeera