Radovan Ćurčić i zvanično selektor Srbije

Ćurčić je do sada bio selektor mlade reprezentacije, a za mjesto šefa struke seniora predložio ga Savo Milošević (Getty Images)

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) jednoglasno je danas imenovao Radovana Ćurčića za novog selektora A nacionalne reprezentacije, prenosi agencija Tanjug.

Dosadašnjeg selektora mladog državnog tima Srbije za ovu funkciju predložio je potpredsjednik FSS-a, zadužen za nacionalne selekcije, Savo Milošević, a dužnost će preuzeti od Holanđanina Dicka Advocaata, koji je podnio ostavku dan nakon poraza od Danske u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope (1:3).

Sa Ćurčićem je dogovorena saradnja do kraja tekućeg i narednog kvalifikacionog ciklusa.

Kvalitet i stručnost

„Radovan Ćurčić se kvalitetima i stručnošću nametnuo kao selektor mlade reprezentacije sa kojom je izborio plasman na prvenstvo Evrope 2015. godine u Češkoj, ali i kompletnim dosadašnjim trenerskim radom“, objavila je krovna kuća nogometa Srbije na zvaničnoj internetskoj stranici.

Ćurčić će sutra od 12 sati u Sportskom centru FSS-a u Staroj Pazovi održati prvu konferenciju za medije u novoj funkciji.

Izvršni odbor FSS ovlastio je Miloševića da u narednih 30 dana, uz konsultacije sa predsjednicima Trenerske organizacije i Stručnog odbora, pripremi prijedloge za novog selektora mlade reprezentacije Srbije.

Izvor: Agencije