Odluka komisije: Dinamo – Hajduk 3:0

Nogometaši Hajduka su bili stigli u Zagreb, ali nisu istrčali na teren jer njihovim navijačima nije bio dozvoljen pristup na stadion (Al Jazeera)

Povjerenik za takmičenje Prve Hrvatske nogometne lige (HNL) Josip Brezni u utorak je objavio odluku kako se neodigrana utakmica 16. kola između Dinama i Hajduka registrira rezultatom 3:0 u korist zagrebačkog kluba zbog neopravdanog nenastupanja ekipe iz Splita, dok će odluku o mogućoj dodatnoj kazni Hajduku naknadno donijeti disciplinski sudac Krešimir Vlajčević, prenosi agencija Hina.

„Povjerenik za natjecanje MaxTV Prve lige Josip Brezni primjenom članka 56. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a donio je odluku o registraciji neodigrane utakmice 16. kola GNK Dinamo-HNK Hajduk rezultatom 3:0 par-forfe u korist GNK Dinamo zbog neopravdanog nenastupanja momčadi HNK Hajduk“, navodi se u odluci.

„Prema odredbama istog članka, HNK Hajduk dužan je GNK Dinamo nadoknaditi štetu zbog neodigrane utakmice u visini koju će na osnovu dokumentiranog zahtjeva GNK Dinamo utvrditi Povjerenik za natjecanje.“

Slučaj iz protekle sezone

Dodaje se kako je dokumentacija s neodigrane utakmice „dostavljena od službenih osoba utakmice predana je Disciplinskom sucu MAXtv Prve lige na daljnje postupanje.“

Susret između Dinama i Hajduka trebao je biti odigran u subotu u 15 sati na zagrebačkom stadionu Maksimir, ali je gostujući tim odbio istrčati na teren nakon što je nekim pripadnicima Hajdukove navijačke grupe zabranjen ulazak na stadion.

I posljednji duel ova dva tima u protekloj sezoni okončan je za „zelenim stolom“.

Naime, zbog povika sa tribina prekinut je meč posljednjeg kola, a odlučeno je da pobjeda, kao i u ovom slučaju, pripadne Dinamu službenim rezultatom 3:0.

Izvor: Agencije