Saudijska Arabija i Island idu na rukometno SP

Island je u dodatnih kvalifikacija poražen od BiH, no dobio je pozivnicu za Svjetsko prvenstvo (Getty Images)

Izvršni odbor Međunarodnog rukometnog saveza (IHF) odlučio je kako neće prihvatiti naknadne odluke Bahreina i Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su ranije ovoga tjedna izrazili želju ipak nastupiti na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Kataru od 15. siječnja do 1. veljače sljedeće godine.

Te su dvije zemlje ranije ovoga mjeseca službeno odustale od nastupa na Svjetskom prvenstvu, te će njihova mjesta zauzeti Saudijska Arabija i Island.

„Smatramo kako su odluke o odustajanju bile konačne, te stoga nismo uzeli u obzir naknadne dopise ta dva saveza. Također, Bahrein i UAE su kažnjeni s po 100.000 švicarskih franaka zbog osustajanja nakon što je već obavljen ždrijeb Svjetskog prvenstva“, objavio je IHF.

Četiri reprezentacije iz regije

„Suočeni s nastalom situacijom, odlučili smo jedno od upražnjenih mjesta dodijeliti Aziji, a jedno Europi. Kontinentalni savezi odlučili su ta mjesta dodijeliti Saudijskoj Arabiji i Islandu“, navedeno je u odluci.

Island je uvršten u skupinu C gdje se nalaze Francuska, Švedska, Alžir, Češka i Egipat, dok će Saudijska Arabija igrati u skupini D s Danskom, Poljskom, Rusijom, Argentinom i Njemačkom.

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru će nastupiti i četiri reprezentacije iz regije. Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Makedonija su u skupini B, u kojoj su još Austrija, Tunis i Iran.

Slovenija je u skupini A s domaćinom Katarom, Španjolskom, Bjelorusijom, Brazilom i Čileom.

Izvor: Agencije