‘Zmajevi’ u Izraelu bez klasičnog napadača

Selekcija BiH ide u Izrael da pobijedi, kazao je Sušić (Anadolija)

Nogometaši Bosne i Hercegovine u večernjim satima u petak doputovali su u Haifu, gdje će u nedjelju odigrati utakmicu kvalifikacija za EURO 2016 protiv Izraela.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić je na sarajevskom aerodromu uoči polaska reprezentacije za Tel Aviv rekao kako će “Zmajevi” napraviti dosta problema izraelskoj odbrani, bez obzira što nema igrača koji može zamijeniti Vedada Ibiševića i Edina Džeku.

Navijači nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine ispratili su danas sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu izabranike selektora Sušića na put u Izrael.

Selektor Sušić je izrazio zadovoljstvo sa odrađenim treninzima u Zenici, prenosi Anadolija.

“Nije bilo nikakvih problema pored onih koje smo imali već ranije. Suigrači koji su tu na okupu su zdravi i spremni za ono što nas očekuje u nedjelju”, pojasnio je Sušić.

Kako je kazao, istina je da kada ne igraju dva standardna igrača nije lako naći njihove zamjene.

“Međutim, ja u ovom trenutku nemam ni blizu napadača, tog klasičnog, koji može da zamijeni ni Ibiševića, ni Džeku. Prema tome, igrat ćemo malo drugačije sa igračima koji nisu klasični napadači, međutim, koji imaju kvaliteta, koji su brzi i okretni. Mislim da će oni stvoriti dosta problema izraelskoj odbrani”, poručio je Sušić.

Put po pobjedu

Prema njegovim riječima, reprezentacija BiH ide u Izrael da pobijedi, mada ni neriješen rezultat nije loš rezultat.

Asmir Begović je rekao da je danas više trenirao nakon povrede.

“Što se tiče utakmice, svi se radujemo. Sigurno je da će biti teška utakmica. Spremni smo svi”, kazao je Begović.

Miralem Pjanić je kazao da je sigurno da će faliti Ibišević i Džeko u utakmici protiv Izraela.

“Utakmica će biti teška. Očekuje nas dobra reprezentacija koja isto tako želi da ide na Evropsko prvenstvo, tako da znamo šta nas očekuje. Idemo tamo i znamo da će nam samo tri boda biti dobar rezultat”, pojasnio je Pjanić.

Haris Medunjanin je rekao da će biti vrlo teško jer je u pitanju dobra ekipa koja ima više bodova od BiH.

“Oni se također bore za cilj, da se plasiraju na Evropsko prvenstvo”, kazao je Medunjanin.

Šesnaest reprezentativaca nogometne selekcije Bosne i Hercegovine treniralo je prethodnih dana u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.

Utakmica kvalifikacione grupe B Izrael – BiH igra se u nedjelju na stadionu Sammy Ofer u Haifi sa početkom u 21:45 sati po lokalnom, odnosno 20:45 po srednjoevropskom vremenu. Bh. reprezentativci sutra će imati jedini trening u Izraelu.

Izvor: Agencije