Guttman: Neće biti lako protiv oslabljene BiH

Guttman: Moramo zaustaviti Miralema Pjanića i ako to uradimo možemo se nadati najboljem (AFP)

Eli Guttman, selektor nogometne reprezentacije Izraela, kazao je kako ima jasan recept kako pobijediti Bosnu i Hercegovinu sa kojom će u Haifi snage odmjeriti u nedjeljnoj utakmici kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Guttman zadovoljno „trlja ruke“ jer će bh. tim nastupiti bez sjajnih napadača Edina Džeke i Vedada Ibiševića koji su povrijeđeni, te naglašava kako će to umnogome olakšati Izraelcima put do cilja, osvajanja važna tri boda u borbi za plasman na EURO, koji će se 2016. godine održati u Francuskoj, prenosi Anadolija.

Ipak, i pored činjenice da državni tim BiH u Izrael dolazi igrački oslabljen, Guttman tvrdi da se njegovi nogometaši nikako ne smiju zavarati da će lako doći do trijumfa protiv „Zmajeva“.

„Igrat će sa pojačanim veznim redom. Moramo zaustaviti Miralema Pjanića i ako to uradimo možemo se nadati najboljem“, poručio je izraelski selektor.

‘Lažni špic’

„Bosna će nastupiti bez pravog napadača. Oni će igrati sa lažnim špic igračem, te uz brzu distribuciju lopte. Na to se moramo spremiti posebno, zato što znamo da su tehnički veoma jaka ekipa za koju nastupaju igrači iz najjačih evropskih klubova“.

Utakmica kvalifikacione grupe B Izrael – BiH igra se u nedjelju na stadionu Sammy Ofer u Haifi sa početkom u 21:45 sati po lokalnom, odnosno 20:45 sati po srednjoevropskom vremenu.

Nacionalni bh. tim je do sada odigrao tri meča i ima dva boda, dok je Izrael iz dvije utakmice osvojio svih šest.

Izvor: Agencije