Druga postava Hrvatske izgubila od Argentine

Messi je postigao gol za preokret Argentine protiv Hrvatske (AFP)

U prijateljskom susretu igranom u Londonu druga postava hrvatske nogometne reprezentacije je izgubila od Argentine 1:2, pruživši sjajan otpor svjetskim viceprvacima.

Hrvatska je povela golom Anasa Sharbinija u 11. minuti, no Argentina je u drugom dijelu uspjela preokrenuti rezultat golovima Cristiana Ansaldija (49) i Lionela Messija (57) iz jedanaesterca.

Hrvatska je počela utakmicu sa šest igrača iz Hrvatske nogometne lige, od čega su tri člana Rijeke, dok su s druge strane “Gaučose” predvodili Messi, Aguero i Di Marija.

Iako je Hrvatska strahovala od debakla, nakon prvih 45 minuta imala je sjajnih 1:0, no u drugom dijelu Argentina je uspjela okrenuti rezultat.

Protiv jedne od najboljih svjetskih momčadi hrvatska reprezentacija je nastupila sa sedam debitanata, a priliku je dobilo 11 igrača iz hrvatskog prvenstva čime se taj zanimljiv eksperiment Nike Kovača pokazao uspješnim.

Uspio je odmoriti udarne snage za važan ogled protiv Italije u nedjelju u Milanu, te isprobati niz mlađih igrača koji do sada nisu imali previše prilika.

Hrvatska je otvorila utakmicu hrabro i obećavajuće te iznimno pokretljivom igrom zatvorila argentinske zvijezde i priliku tražila preko kontri.

I već prvu priliku su realizirali. Antolić je pravovremeno uposlio Kovačića, koji se oslobodio čuvara i gurnuo loptu Sharbinija, a igrač Rijeke je odličnim udarcem zabio za vodstvo u 11. minuti.

Presuda u drugom dijelu

Nakon šokantnog vodstva svjetski doprvak je ubacio u brzinu više i Argentina je do konca poluvremena dominirala, no nije uspjela izjednačiti.

Prvu priliku Argentina je imala u 17. minuti kada je Aguero pucao na Di Marijinu asistenciju, no Kalinić je bio spreman. Aguero je opalio i u 21. minuti no hrvatski golman je sjajno reagirao.

Napadač Manchester Cityja nastavio je s promašajima i u 23. minuti kada je u sjajnoj prilici pucao pored gola. U 36. minuti Kalinića nije uspio svladati niti Messi.

Argentina je ipak izjednačila na otvaranju drugog dijela. Ansaldi je opalio sa 20-tak metara, lopta se pritom odbila od Aguerove ruke. Hrvatski igrači su se žalili, ali sudac je pokazao na centar.

Potpuni preokret dogodio se u 57. minuti kada je Kalinić oborio Aguera, a Messi sigurno realizirao kazneni udarac.

Kapetan argentinske vrste je bio vrlo blizu drugog gola u 80. minuti, no njegov udarac je završio u vratnici.

Kovač zadovoljan

“Uspjelo nam je igrati ravnopravno s Argentinom, a niti ja nisam očekivao da će to tako lijepo izgledati”, rekao je nakon utakmice izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač.

Čestitao je igračima na tome jer su “napravili sve što su planirali”.

“Pokazali su kako se igra za Hrvatsku. Nakon ove utakmice je jasno da se ne moramo bojati za budućnost našeg nogometa. Priželjkivali smo onakav početak, dali smo pogodak i šteta što nismo uspjeli još jedan u prvom poluvremenu”, kazao je Kovač.

Priznao je i kako je motivirao pričuvnu reprezentaciju uoči sraza s Argentincima.

“Rekao sam se da svi znaju da su Argentinci veliki favoriti, no da se možemo ravnopravno nositi s njima samo ako igramo kao momčad. Nakon ovakve predstave imam slatke brige tko će igrati protiv Italije u Milanu”, zaključio je Kovač.

Izvor: Agencije