Šarić najbolji igrač koji ne igra u NBA

Darija Šarića (lijevo) Philadelphia 76ersi su krajem lipnja izabrali kao kao 12. pick (Getty Images)

Hrvatski košarkaš Dario Šarić ocijenjen je u anketi trenera NBA lige kao najbolji košarkaš koji ne igra u toj ligi, objavljeno je na stranicama NBA

Hrvatski reprezentativac dobio je 32 posto glasova svih trenera, jednako kao i Rudy Fernandez, igrač Reala iz Madrida koji je iskusio igranje u NBA ligi.

Američki su treneri u anketi, između ostalog, birali i najbolje NBA igrače, trenere, momčadi, navijače, poteze te davali predviđanja za iduću sezonu. 

Najboljim igračem NBA lige proglašen je LeBron James. Iza njega se smjestio Kevin Durant, a najboljim ‘strancem’ ocijenjen je Dirk Nowitzki. 

Šarić 12. pick Philadelphia 76ersi

Kao najbolja momčad ocijenjen je San Antonio, koji je dobio više od 42 posto glasova na pitanje tko će osvojiti naslov u predstojećoj sezoni. Iza San Antonija je Cleveland sa 15,4 posto glasova. 

Darija Šarića Philadelphia 76ersi su krajem lipnja izabrali kao kao 12. pick.

Za njega su analitičari tada ocijenili kako dobro kontrolira loptu za igrača njegove visine (208 centimetara) te da ima dobar pregled igre i dobar je strijelac.

S druge strane, istaknuli su kako se ne zna kada će moći igrati u NBA jer prema ugovoru s turskim Anadolu Efesom, u američkoj ligi nema pravo nastupa najmanje dvije sezone.

Izvor: Al Jazeera i agencije