Zapaljena albanska zastava na derbiju u Beogradu

Pripadnici Žandarmerije veoma brzo smirili su navijače Partizana (Dragan Stankovi? / Tanjug)

Najveći srpski nogometni derbi, koji se igrao u Beogradu i koji je dobio Partizan rezultatom 1:0, imao je svoju nasilnu uvertiru jer su pred početak utakmice zapalili zastavu Albanije, prenosi Anadolija.

Navijači Crvene zvezde su nosili i crnu zastavu sa mrtvačkom glavom na kojoj je ispisana parola na ćirilici „Sa verom u Boga – Sloboda ili smrt“, a pojedini su na leđima majica imali ispisane parole „Četnici – Sever“.

Sat uoči početka susreta na istočnoj tribini stadiona u Humskoj navijači dva kluba su se i potukli.

Kako javlja reporter Tanjuga, do sukoba je došlo kada su pristalice Partizana krenuli prema sjevernoj tribini, na kojoj se nalaze navijači Zvezde, nakon čega je uslijedilo verbalno prepucavanje i bacanje tri baklje prema istočnoj tribini.

Navijači crno-bijelih odmah su uzvratili, ali je policija brzo intervenirala i spriječila veći incident.

Utakmica je, u nekoliko navrata, prekidana zbog gustog dima kojeg su stvorile zapaljene baklje.

Lider u srpskom prvenstvu Partizan dočekao je prvaka Crvenu zvezdu, na istom stadionu na kojemu je prije neki dan prekinuta utakmica između Srbije i Albanije.

Zato je, uoči utakmice, srpski ministar omladine i sporta Vanja Udovičić apelirao na navijače da u svijet pošalju dostojanstvenu sliku viteškog navijanja bez mržnje i uvreda, navodi agencija Tanjug.

I uprava Partizana apelirala je na navijače da se fer i korektno ponašaju na 147. derbiju između Partizana i Crvene zvezde, pozivajući navijače oba kluba da pokažu kako “nisu rasisti, huligani i varvari”.

Oko stadiona Partizana, bez obzira na veliki broj navijača, uoči susreta nije bilo incidenata, a mir je osiguravao veliki broj policijaca.

Izvor: Agencije