Vonn odustala od nastupa na ZOI u Sočiju

Samo 30 dana prije početka Igara u Sočiju Vonn je priopćila da je očekuje nova operacija te da neće biti spremna za nastup (EPA)
Samo 30 dana prije početka Igara u Sočiju Vonn je priopćila da je očekuje nova operacija te da neće biti spremna za nastup (EPA)

Najbolja američka skijašica Lindsey Vonn propustit će Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Osvajačica zlatnog odličja iz Vancouvera u spustu i bronce u superveleslalomu, prije 11 mjeseci je operirala koljeno, ali od ozljede se nikad nije potpuno oporavila.

Samo 30 dana prije početka Igara u Sočiju priopćila je da je očekuje nova operacija te da, unatoč velikoj želji, neće biti spremna za nastup u Rusiji.

‘Učinila sam sve’

“Shrvana sam što moram odustati od natjecanja u Sočiju. Učinila sam sve što sam mogla kako bih ojačala svoju nogu bez prednjih križnih ligamenata, ali realnost je kako mi je koljeno previše nestabilno za natjecanje na najvišoj razini”, objavila je Vonn.

Vonn je tijekom karijere četiri puta osvajala naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa (2008-10, 2012).

U svojoj kolekciji ima i čak 13 malih kristalnih globusa za pobjednicu u pojedinoj disciplini, dok je na ZOI u karijeri osvojila dvije medalje, obje u Vancouveru, prenosi Hina. 

Uz zlato u spustu, osvojila je i broncu u superveleslalomu.

Izvor: Al Jazeera i agencije


Povezane

Pojačane mjere sigurnosti uoči Olimpijskih igara proglašene su nekoliko sedmica nakon dva uzastopna bombaška napada u Volgogradu.

07 Jan 2014
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO