Supruga Schumachera traži podršku od medija

Schumacherova supruga je medije zamolila da ih ostave na miru (EPA)
Schumacherova supruga je medije zamolila da ih ostave na miru (EPA)

Corinna Schumacher, supruga Michaela Schumachera, pozvala je u utorak predstavnike medija da ostave na miru njenu porodicu i ljekare u bolnici u Grenobleu.

“Molimo vas, podržite našu borbu s Michaelom. Vrlo je važno osloboditi pritiska ljekare i zaposlene u bolnici kako bi mogli obavljati svoj posao. Imajte povjerenje u saopćenja koja vam daju i napustite bolnicu. Molim vas, ostavite našu porodicu na miru”, poručila je Corinna Schumacher novinarima, javljaju agencije.

Zdravstveno stanje legendarnog vozača Formule 1 je stabilno, ali i dalje kritično.

Schumacher je od prošle sedmice u vještački izazvanoj komi, pošto je 29. decembra dobio teške povrede glave prilikom pada na skijanju u Francuskoj.

Snimak sa kacige

Kamera s kacige Michaela Schumachera funkcionirala je u trenutku njegove nesreće na skijanju i snimci su upotrebljivi, doznaje se iz izvora bliskih ovom slučaju, javlja Fena.

“To je važan dokument”, kazao je izvor.

Kameru čije je postojanje otkriveno u petak, pet dana poslije nesreće, predala je porodica bivšeg njemačkog prvaka F1, koji je još u komi u bolnici u Grenobleu.

Izvor nije preciziaro da li će ovi snimci omogućiti da se utvrde okolnosti Schumacherovog pada i brzina kojom je skijao prije nego što je udario glavom o stijenu u zoni izvan skijaške staze u Meribelu, u francuskim Alpama.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO