Supruga Schumachera traži podršku od medija

Schumacherova supruga je medije zamolila da ih ostave na miru (EPA)

Corinna Schumacher, supruga Michaela Schumachera, pozvala je u utorak predstavnike medija da ostave na miru njenu porodicu i ljekare u bolnici u Grenobleu.

“Molimo vas, podržite našu borbu s Michaelom. Vrlo je važno osloboditi pritiska ljekare i zaposlene u bolnici kako bi mogli obavljati svoj posao. Imajte povjerenje u saopćenja koja vam daju i napustite bolnicu. Molim vas, ostavite našu porodicu na miru”, poručila je Corinna Schumacher novinarima, javljaju agencije.

Zdravstveno stanje legendarnog vozača Formule 1 je stabilno, ali i dalje kritično.

Schumacher je od prošle sedmice u vještački izazvanoj komi, pošto je 29. decembra dobio teške povrede glave prilikom pada na skijanju u Francuskoj.

Snimak sa kacige

Kamera s kacige Michaela Schumachera funkcionirala je u trenutku njegove nesreće na skijanju i snimci su upotrebljivi, doznaje se iz izvora bliskih ovom slučaju, javlja Fena.

“To je važan dokument”, kazao je izvor.

Kameru čije je postojanje otkriveno u petak, pet dana poslije nesreće, predala je porodica bivšeg njemačkog prvaka F1, koji je još u komi u bolnici u Grenobleu.

Izvor nije preciziaro da li će ovi snimci omogućiti da se utvrde okolnosti Schumacherovog pada i brzina kojom je skijao prije nego što je udario glavom o stijenu u zoni izvan skijaške staze u Meribelu, u francuskim Alpama.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO