Izet Hajrović novi član Galatasaraya

Hajrović je kako je za njega velika čast ali i motivacija da igra u tako velikom klubu kao što je div iz Istanbula (Al Jazeera)
Hajrović je kako je za njega velika čast ali i motivacija da igra u tako velikom klubu kao što je div iz Istanbula (Al Jazeera)

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović, nakon što je u utorak obavio ljekarski pregled, u izjavi novinarima je kazao kako za njega prelazak u turski Galatasaray predstavlja veliku motivaciju jer se radi o klubu sa velikom historijom i ambicijama, prenosi agencija Anadolija.

„Od ranije znam mnogo stvari o Galatasarayu. Ovo je klub sa bogatom i dugom historijom. Sretan sam što ću igrati u ovom klubu. Ponosan sam što sam ovdje“, rekao je on.

Istakao je kako je za njega velika čast ali i motivacija da igra u tako velikom klubu kao što je div iz Istanbula sa kojim je potpisao ugovor na četiri i po godine.

„Ovo je zaista velika motivacija za mene. Klub je fantastičan. Sve je izvrsno, stadion, trening centri i imamo izvrsne navijače. Sve je prelijepo i perfektno“, kazao je Hajrović.

On je u ponedjeljak navečer stigao u Istanbul gdje ga je na aerodromu dočekao veliki broj navijača Galatasaraya. Iznos obeštećenja koji je Galata platila švicarskom Grasshopperu, sad već bivšem Hajrovićevom klubu, nije saopćen.

Značajan transfer

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić za Anadoliju je kazao kako je prelazak bh. reprezentativca Hajrovića u Galatasaray vrlo značajan transfer i za bh. nogomet.

„Galatasaray je veliki klub i mislim da je prelazak Hajrovića dobar potez. Sada mu slijedi da se izbori za svoje mjesto u timu jer je konkurencija vrlo jaka. Galatasaray ima strašne igrače poput (Didiera) Drogbe, (Wesleyja) Sneidera. Ali, dobro je za Hajrovića da može da igra na više mjesta, u veznom redu, ali i iza napadača“, rekao je bh. selektor.

Smatra da je Hajrović otišao u jedan od najboljih turskih ali i evropskih klubova koji imaju vrlo visoke ambicije.

„Riječ je o klubu koji je trenutno među 16 najboljih u Evropi. Zato je ovo veliki korak u karijeri našeg Hajrovića. Radi se o jednom od najvećih turskih klubova ikada. Ali Hajrović ne smije sada da se opusti jer se treba dokazivati i dalje”, kazao je Sušić.

Željan dokazivanja

Bivši napadač reprezentacije BiH Elvir Bolić, koji je svojevremeno igrao za Galatasaray, za Anadoliju je kazao kako je Hajrovićev transfer dodatno ojačao i reprezentaciju BiH pred Svjetsko prvenstvo u Brazilu ove godine.

„Mislim da je prelezak Hajrovića u Galatasaray dobar potez za našeg reprezentativca, ali i dobar potez turskog kluba. Uspjeli su dovesti jednog mladog i taletovanog igrača koji je željan dokazivanja i nizanja uspjeha“, rekao je Bolić.

Vjeruje kako će Hajroviću trebati malo vremena da se adaptira na Tursku i tursku ligu dodajući kako treba biti strpljiv i smatra kako Turci imaju velika očekivaja od bh. repezentativca.

Izvor: Agencije


Povezane

Al Jazeera, preko bloga uživo, donosi informacije o željenim, mogućim i realiziranim transferima nogometaša i trenera.

16 Jul 2013

Ko sebi može priuštiti put i boravak u Brazilu? Za spisak prvih stotinjak koji to mogu pobrinula se Porezna uprava FBiH koja je dostavila listu najvećih plaća zvaničnika u Federaciji.

28 Dec 2013
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO