Dogovorena regionalna vaterpolo liga

Liga će imati najmanje 12, a najviše 16 timova (EPA)
Liga će imati najmanje 12, a najviše 16 timova (EPA)

Predstavnici vaterpolo saveza Hrvatske, Srbije i Crne Gore su u nedjelju navečer u Beogradu dogovorili pokretanje regionalne lige, koja će krenuti u septembru ove godine.

U ligi će nastupati hrvatski, srpski, crnogorski i jedan slovenski klub. Premda još nije definisan tačan broj klubova, poznato je kako će sudjelovati najmanje 12, a najviše 16 klubova.

Poznato je kako će u drugoj sezoni igrati 10 najbolje plasiranih kluba iz prve sezone, te dva kluba iz kvalifikacija. Svake će se godine organizovati turniri Final 8 najboljih klubova sudionika, te nove lige u mlađim selekcijama (U-14 i U-16).

Radna grupa

Liga će imati i svoj Upravni odbor, u kojem će biti po tri člana iz Hrvatske i Srbije, dva iz Crne Gore, a, po svemu sudeći, jednog predstavnika imat će i sponzor lige. Osnovat će se i novo trgovačko društvo i to sa ravnopravnim udjelom sva tri saveza.

Sastanku su prisustvovali dopredsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić, glavni sekretar srpskog vaterpolskog saveza Nemanja Marijan, direktor crnogorskog saveza Petar Porobić, dopredsjednik Aleksandar Tičić, te predsjednik skupštine Đuro Marić.

Formirana je i radna grupa u sastavu Marijan, Bukić i Porobić, koja bi za sedam dana trebala krenuti u realizaciju sistema takmičenja. 

Izvor: Agencije


Više iz rubrike SPORT
POPULARNO