Zdravstveno stanje Schumachera bez promjene

Michael Schumacher je nastradao prošle sedmice u francuskom odmaralištu Meribel (EPA)

Iz bolnice u Grenobleu nema novih informacija o stanju Michaela Schumachera, najboljeg vozača u povijesti Formule 1, pa su posljednje informacije od srijede, po kojima je njegovo zdravstveno stanje opisano kao stabilno, ali još kritično.

Sedmerostruki svjetski prvak i četvrtu je noć proveo na intenzivnoj njezi. Nema nikakvih promjena u odnosu na stanje prethodnih dana, pa su iz bolnice obavijestili novinare da press-konferencije neće biti, kao ni službene izjave glasnogovornice Sabine Kehm.

Bivši medicinski djelatnik Formule 1, doktor Gary Hartstein, objavio je u srijedu kasno navečer na Twitteru kako stabilno trenutno stanje ne nagovještava i konačni oporavak, te napisao: “Michael je ozbiljno ozlijeđen. Ovo je i dalje vrlo teška situacija.”

Schumacher je nastradao prošle sedmice u francuskom odmaralištu Meribel tokom vožnje izvan skijaških staza, a prilikom pada glavom je udario u kamen i dobio teške ozljede.

Izvor: Agencije


Povezane

Nakon nove operacije glave, zdravstveno stanje sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 je pod većom kontrolom, objavili su liječnici.

Published On 31 Dec 2013
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO