Chelsea vratio Nemanju Matića u svoje redove

Transfer Nemanje Matića iz Benfice u Chelsea je, po britanskim medijima, vrijedan 25 miliona eura (Reuters)

Tri godine nakon što su ga prodali u Benficu, reprezentativac Srbije Nemanja Matić je ponovo potpisao za Chelsea, potvrdili su iz londonskog kluba.

Chelsea nije saopćio koliko su platili Matića, ali britanski mediji nagađaju da se radi o svoti od 25 miliona eura, dok su ga prije tri godine prodali Portugalcima za svega četiri miliona eura.

Pregovori dva kluba okončani su još tokom vikenda, a Matić je oproštajni duel za Benficu odigrao protiv Porta u nedjelju.

“Jako mi je važno što sam dobio drugu priliku u Chelseaju”, kazao je 25-godišnji Matić, dok je trener Chelsea Jose Mourinho rekao kako se ovaj veznjak u Portugalu razvio u sjajnog igrača.

Druga šansa

Chelsea je 2009. godine kupio Matića od slovačkog prvoligaša MSK Košica, ali je ubilježio samo tri nastupa za londonski klub te je proslijeđen na pozajmicu u holandski Vitesse.

U Benficu je prešao 2011. godine, u sklopu transfera brazilskog defanzivca Davida Luiza u Chelsea, a u slavnom klubu iz Lisabona stasao je u vodećeg igrača, pomogavši Benfici da prošle sezone stigne do finala Lige Evrope.

U dresu polularnih lisabonskih “orlova” odigrao je 95 utakmica i postigao devet golova.

Vijest o transferu stigla je dan nakon što je Matić u intervjuu portugalskom sportskom dnevniku A Bola rekao da je sada “pravo vreme da se usavrši kao fudbaler i zaigra u jačoj ligi” i da želi da ode u Chelsea.

Za nacionalnu reprezentaciju Srbije Matić je do sada odigrao devet utakmica, bez postignutog gola.

Izvor: Agencije