Sarajevo IceFest: Villach nadjačao Olimpiju

Unatoč odličnoj igri koju su hokejaši Olimpije pokazali u prepunoj Zetri, austrijski Villach ipak je demonstrirao očiglednu nadmoć (Anadolija)

Austrijski hokejaški klub VSV Villach svladao je slovenačku Telemach Olimpiju rezultatom 6:5, u utakmici EBEL lige odigranoj u sklopu Sarajevo IceFesta 2014, manifestacije koja se do nedjelje održava u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“.

Unatoč odličnoj igri koju su hokejaši Olimpije pokazali u prepunoj Zetri, austrijski Villach ipak je demonstrirao očiglednu nadmoć na ledenoj plohi te, iako to krajnji rezultat ne govori, uvjerljivo pobijedio.

Poraz Olimpije razočarao je mnoge navijače koji su iz Slovenije došli bodriti svoj klub, ali i brojne Bosance i Hercegovce koji su podržavali svoje nekadašnje sunarodnjake.

Olimpijski duh

Agencija Anadolija izvještava kako je atmosfera u Zetri bila „na najvišem nivou, što je pokazalo da olimpijski duh u Sarajevu i dalje živi“.

Sportska manifestacija IceFest, koja se održava u okviru obilježavanja 30 godina od Zimske olimpijske igre u Sarajevu, donijet će ljubiteljima hokeja na ledu još jednu utakmicu EBEL lige u kojoj će, u nedjelju, Olimpija dočekati KAC Klagenfurt.

Osim dviju hokejaških utakmica, planirani su i dječji te turnir veterana te, na nakon završetka posljednje utakmice u nedjelju uvečer, i tzv. disco na ledu na koji će moći prisustvovati svi građani koji su kupili karte.

Izvor: Agencije