Morgenstern teško ozlijeđen na treningu

Morgenstern je u bolnicu dovezen u svjesnom stanju i bio je sposoban davati suvisle odgovore (EPA)

Osvajač tri zlatne olimpijske medalje u skijaškim skokovima, Austrijanac Thomas Morgenstern (28) teško je pao tijekom treninga za natjecanje u skijaškim letovima u Bad Mitterndorfu u petak, te je zadobio teške ozljede glave i kontuziju pluća.

Ozljede jednog od najboljih skijaša skakača na svijetu nisu opasne po život, objavili su iz bolnice u Salzburgu gdje je Morgenstern prebačen nakon pada.

Morgenstern, olimpijski pobjednik s velike skakaonice iz Torina 2006. godine, te član zlatnih austrijskih reprezentacija s momčadskih natjecanja na Igrama 2006. i četiri godine kasnije u Vancouveru, izgubio je kontrolu nad svojim skijama vrlo brzo nakon odraza, a nakon pada na strmi dio doskočišta više se puta okrenuo izgubivši svijest.

Vrlo je brzo došao svijesti nakon čega je prebačen u bolnicu u Salzburgu.

U kritičnom stanju

„Morgenstern je u kritičnom stanju i mora biti pod stalnim nadzorom, ali nije u životnoj opasnosti“, rekao je primarijus bolnice u Salzburgu Josef Obrist koji je dodao kako se Morgensternova nesreća ne može uspoređivati s nedavnom skijaškom nesrećom bivšeg svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera.

Morgenstern je u bolnicu dovezen u svjesnom stanju i bio je sposoban davati suvisle odgovore, dok je Schumacher u komi od pada, koji se dogodio 29. prosinca.

„S obzirom da se radi o ozljedi glave, njegovo se stanje svakoga trenutka može pogoršati i stoga će morati biti pod stalnim nadzorom u sljedeća 72 sata“, potvrdio je glavni anesteziolog bolnice u Salzburgu Wolfgang Voelckel.

I nedavno pao

Pad u Bad Mitterndorfu drugi je kojega je Morgenstern doživio u posljednjih mjesec dana.

Kada je prvi put pao, s to se dogodilo 15. prosinca u njemačkom Titisee-Neustadtu, slomio je prst na ruci, te je propustio tek dva natjecanja za Svjetski kup idućeg vikenda.

Uskoro je nastupio, i to vrlo uspješno, na „Novogodišnjoj turneji“ koja je održana od 29. prosinca do 6. siječnja zauzevši drugo mjesto u ukupnom redoslijedu iza senzacionalnog pobjednika, sunarodnjaka Thomasa Dietharta.

Izvor: Agencije