Nadal i Gasquet u polufinalu US Opena

Richard Gasquet u četvrtfinalu izbacio Davida Ferrera u pet setova (EPA)

Španski teniser Rafael Nadal pobijedio je u srijedu sunarodnjaka Tommya Robreda rezultatom 6-0 6-2 6-2 za prolazak u polufinale US Opena.

Drugom nositelju Nadalu trebalo je na terenu Flushing Meadowsa samo sat i 40 minuta da u četvrtfinalnom meču izbaci Robreda koji je u osmini finala iznenadio Rogera Federera.

Robredo je počeo meč neodbranjivim servisom, no to je bilo uglavnom sve što je pokazao protiv Nadala koji je cijelo vrijeme diktirao igru razornim forehandovima i prikupio samo 15 neiznuđenih grešaka tokom cijelog meča.

Nadal će u polufinalu snage odmjeriti s Francuzom Richardom Gasquetom koji je izbacio Davida Ferrera u pet setova 6-3 6-1 4-6 2-6 6-3.

Prolazak Pennette i Gasquet

U ženskoj konkurenciji, Italijanka Flavia Pennetta je za plasman u četvrtfinalu pobijedila sunarodnjakinju i desetu nositeljicu Robertu Vinci sa 6:4, 6:1.

Tridesetjednogodišnja Italijanka, 83. igračica na WTA listi, u polufinalu će igrati s pobjednicom meča između Bjeloruskinje Viktorije Azarenke i Slovakinje Daniele Hantuchove.

U drugom polufinalu sastat će se Amerikanka Serena Williams i Kineskinja Na Li.

U preostala dva četvrtfinalna meča sastat će se Novak Đoković (Srb/1) – Mihail Južni (Rus) i Andy Murray (VBr/3) – Stanislas Wawrinka (Švi/9).

Izvor: Agencije