Za Rogera Federera US Open – završen

Federer je nastup na US Openu završio u osmini finala (EPA)

Španjolski tenisač Tommy Robredo, inače 22. na ATP listi, priredio je veliko iznenađenje na Otvorenom prvenstvu SAD u New Yorku (US Open), pošto je rano jutros po srednjoeuropskom vremenu u meču osmine finala pobijedio Švicarca Rogera Federera.

Robredo je do prvog plasmana u četvrtfinale posljednjeg Grand Slama sezone došao posve zasluženo nakon što je slavio u tri seta (7:6 (3), 6:3, 6:4) poslije dva sata i 24 minuta igre.

Uspjeh iskusnog Španjolca utoliko je veći ako se zna da je tek iz 11. pokušaja uspio pobijediti proslavljenog Švicarca, koji sad vodi s 10:1 u međusobnim duelima.

Robredo će u borbi za polufinale igrati protiv svog zemljaka Rafaela Nadala koji je s 3:1 u setovima svladao Nijemca Philippa Kohlschreibera.

Ispao i Tipsarević

US Open je u osmini finala završio i za srpskog tenisača Janka Tipsarevića koji je ni nakon četiri sata borbe nije uspio pobijediti četvrtog nositelja na turniru, Španjolca Davida Ferrera.

Tipsarević je bio raspoložen za igru, podsjetio je na svoja najbolja izdanja u karijeri kada je bio osmi na svijetu, ali su ga neiskorištene prilike koštale poraza, pa je na kraju bilo 7:6 (2), 3:6, 7:5, 7:6 (3).

Ferrer će u četvrtfinalu igrati s Francuzom Richardom Gasquetom koji je u najneizvjesnijem meču osmine finala u pet setova pobijedio Miloša Raonića iz Kanade. Bilo je 6:7 (4), 7:6 (4), 2:6, 7:6 (9) i 7:5.

US Open se na terenima Flushing Meadowsa u New Yorku igra do nedjelje, 8. rujna.

Izvor: Agencije