Totti ostaje u Romi do igračke mirovine

Izbornik Cesare Prandelli želi Tottija u timu za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu (EPA)

Legendarni kapetan Rome i prvotimac rimskog kluba posljednja dva desetljeća, Francesco Totti produžio je ugovor sa svojim jedini klubom za koji je nastupao u karijeri do 2016., odnosno do svoje 40. godine.

„To je nešto što smo željeli i klub, i ja. Zahvaljujem vodstvu što mi je pružilo priliku nastaviti igrati za jedini klub za koji navijam i koji volim. Znam da još mogu napraviti velike stvari ovdje“, rekao je Totti.

Prema dnevnom listu Corriere Dello Sport Totti će zarađivati 3,5 milijuna eura po sezoni.

„Nema se što novoga reći o Francescu. Mogu mu samo zahvaliti što mi je dozvolio da ostanem ovdje“, našalio se predsjednik Rome James Pallota, Amerikanac talijanskog porijekla.

Možda i na Mundijalu u Brazilu

Izbornik Italije Cesare Prandelli nedavno je izjavio da Tottija želi u timu za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, ali legendarni igrač kaže da trenutno ne razmišlja o povratku u reprezentaciju koju je napustio još 2006. godine nakon osvajanja titule prvaka svijeta u Njemačkoj.

„Uopće ne razmišljam o Svjetskom prvenstvu, jer se želim fokusirati na Romu. Vidjet ćemo kako ću se fizički i psihički osjećati u svibnju iduće godine“, zaključio je Totti.

Za prvu momčad Rome Totti je debitirao još u ožujku 1993. godine, te je do sada odigrao 538 utakmica u Serie A postigavši 228 golova, dok je za reprezentaciju Italije nastupio 58 puta i postigao devet golova.

Izvor: Agencije