Hrvatska želi biti domaćin Eura 2020.

Davor Šuker tvrdi da se ne treba plašiti za budućnost nogometa u Hrvatskoj (AP)
Davor Šuker tvrdi da se ne treba plašiti za budućnost nogometa u Hrvatskoj (AP)

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker potvrdio je u Dubrovniku kako se Hrvatska prijavila za domaćinstvo Eura 2020. godine, objavio je HNS na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Predsjednik HNS-a iskoristio je večeru koju je za goste TEP Strateškog sastanka, na kojem su sudjelovali predsjednici i glavni tajnici svih evropskih nogometnih saveza, organizirao HNS, kako bi potvrdio sudjelovanje Hrvatske u utrci za domaćinstvo Evropskog prvenstva 2020. godine

“Mišljenja smo kako je ideja o 13 gradova domaćina Eura 2020. fantastična prilika manjim zemljama iskusiti tako veliki sportski događaj. Ne sumnjamo da će taj turnir biti veliki uspjeh. Iskoristio bih ovu priliku kako bih potvrdio da je Hrvatska, također u zadanom roku, ispunila prijavu za domaćinstvo Eura 2020. Učinit ćemo sve u svojoj moći kako bismo pokazali u svojoj kandidaturi da bi Hrvatska u svakom pogledu bila spremna ugostiti takav događaj. Nadamo se podršci Europske nogometne asocijacije, Europske komisije i hrvatske Vlade u ostvarenju našeg sna o izgradnji nacionalnog stadiona kakav zaslužuje Top 10 reprezentacija svijeta”, izjavio je Šuker.

Izrada kandidatura

Na sjednici Izvršnog odbora UEFA-e, koja će biti održana tokom četvrtka i petka u Dubrovniku, bit će potvrđeni svi savezi koji su se prijavili za domaćinstvo Eura 2020, nakon čega slijedi proces izrade kandidatura, koje se UEFA-i trebaju predati u aprilu 2014. godine.

U oktobru će UEFA organizirati radionicu na kojoj će prijavljenim savezima uručiti dokumentaciju s uvjetima koje trebaju ispuniti država, grad, stadion i savez u svojoj kandidaturi.

U tom periodu čelnici HNS-a nastavit će razgovarati s nadležnim institucijama, neophodnim partnerima u planiranju kandidature za takav događaj.

Zavisno od realnih finansijskih i infrastrukturnih mogućnostima, HNS će s ekspertima Vlade Hrvatske donijeti konačnu odluku o kandidaturi za domaćinstvo Eura 2020.

Za Euro 2020. bit će odabrano 13 gradova domaćina, uključujući grad koji će ugostiti oba polufinala i finale.

Izvršni odbor UEFA-e donijet će konačnu odluku o gradovima domaćinima tokom septembra 2014. godine.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO