Vatrometom golova otvorena Liga prvaka

Prvim golom na utakmici Edin Džeko otvorio je svojim suigračima put do pobjede (EPA)

Pravim vatrometom golova počela je nova sezona najkvalitetnijeg i najjačeg nogometnog natjecanja na svijetu – Lige prvaka, a u osam večerašnjih duela na europskim terenima postignuto je čak 30 pogodaka.

Branitelj titule, minhenski Bayern deklasirao je u Skupini F moskovski CSKA s 3:0, a golove su postigli David Alaba, Mario Mandžukić i Arjen Robben, dok je u istoj skupini Manchester City istim rezultatom pobijedio Viktoriju u Plzenu – golove su dali Edin Džeko, Yaya Toure i Sergio Aguero.

U Skupini A igrali su Manchester United i Bayer Leverkusen, a nakon 4:2 slavili su domaći. Dva gola za United postigao je Rooney, a po jedan Van Persie i Valencia, dok su golove za goste postigli Rolfes i Toprak.

U drugoj utakmici iste skupine, Shaktar je na gostovanju u Španjolskoj neugodno iznenadio Real Sociedad i pobijedio 2:0 golovima Alexa.

Ronaldova tri gola

Galatasaray je na svom terenu u okviru Skupine B dočekao slavni Real Madrid, ali se nije baš proslavio – Španjolci su slavili s visokih 6:1. Tri gola dao je Ronaldo, dva Benzema, a pridružio im se i Isco, dok je počasni pogodak za domaće dao Bulut.

Danski Kopenhagen i torinski Juventus u istoj su skupini odigrali neodlučeno 1:1. Poveli su domaći golom Jorgensena, a Torinezi su izjednačili golom Quagliarelle.

Skupina C donijela je duele lisabonske Benfice i briselskog Anderlechta, a slavili su domaći rezultatom 2:0 golovima Đuričića i Luisaoa, te atenskog Olympiacosa i Paris Saint Germaina u kojem su nakon 1:4 slavili Francuzi.

Golove za goste postigli su Cavani, Marquinhos te dva puta Motta, dok je počasni gol za Grke dao Weiss. Zlatan Ibrahimović promašio je kazneni udarac.

Rezultati prvog kola:

Skupina A: Manchester United – Bayer Leverkusen 4:2, Real Sociedad – Šahtjor 0:2

Skupina B: Galatasaray – Real Madrid 1:6, Kopenhagen – Juventus 1:1

Skupina C: Benfica – Anderlecht 2:0, Olympiacos – PSG 1:4

Skupina D: Bayern – CSKA 3:0, Viktorija Plzen – Manchester City 0:3.

Izvor: Al Jazeera i agencije