Sušić objavio spisak igrača za Slovačku

Bh. selektor rekao da očekuje dobru utakmicu s mnogo golova (Reuters)

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić objavio je spisak igrača za utakmice protiv Slovačke, u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Na spisku je i Izet Hajrović koji će tako debitirati za bh. tim. Ipak, kako kaže Sušić, Hajrović će, dok se ne dokaže, biti na klupi državnog tima.

Bh. selektor je istakao da bi on, da je na mjestu slovačkog kolege, igrao ofanzivno i otvoreno jer ”nemaju šta izgubiti”. Sušić je dodao da je dobro što Slovaci nisu izgubili protiv Rumunije, jer, kako kaže, neće mnogo mijenjati ni u utakmici protiv BiH.

On očekuje dobru utakmicu s mnogo golova. Kazao je da, što se tiče BiH, samo pobjeda dolazi u obzir.

Pozvani igrači

Sušić je za utakmice protiv Slovaka, koje su na rasporedu 6. i 10. septembra, pozvao sljedeće igrače:

Golmani: Asmir Begović (Stoke), Asmir Avdukić (Borac), Jasmin Fejzić (Aalen);

Odbrana: Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Emir Spahić (Bayer Leverkusen), Toni Šunjić (Zorya), Mensur Mujdža (Freiburg), Ervin Zukanović (Gent), Boris Pandža (bez kluba);

Vezni red: Senad Lulić (Lazio), Sejad Salihović (Hoffenheim), Adnan Zahirović (Bochm), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Miroslav Stevanović (Elche), Zvjezdan Misimović (Guizhou Renhe), Avdija Vršajević (Hajduk), Senijad Ibričić (Lokomotiv Moskva), Miralem Pjanić (Roma), Izet Hajrović (Grasshopper);

Napad: Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Džeko (Manchester City) i Edin Višća (Istanbul BB).

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 1. septembar u Sarajevu.

Izvor: Agencije