Tyson: Mislim da sam na pragu smrti

Tyson: Rođen je u New Yorku i kao dijete je bio u društvu uličnih bandi, do svoje dvanaeste godine (EPA)

Nekada poznati svjetski šampion u boksu Mike Tyson, koji je sa 20 godina osvojio svjetski vrh, izjavio je da je notorni alkoholičar i da je na pragu smrti, javlja dopisnik agencije Anadolija.

Na koferenciji za novinare, Tyson je kazao da želi započeti jedan novi život bez alkohola i droge.

“Ne želim umrijeti. Ali mislim da sam na pragu smrti, jer se ne mogu izliječiti od alkohola”, kazao je Tyson.

Danas 47-godišnji Tyson istakao je da je veliki dio života bio loš čovjek i da je uradio mnoge pogrešne i loše stvari.

“Ali sada želim totalno drugačiji život. Već šest dana ne koristim alkohol i drogu, i to je za mene veliki napredak. Neću više nikada koristiti te stvari”, rekao je Tyson.

Rođen je u New Yorku i kao dijete je bio u društvu uličnih bandi, do svoje dvanaeste godine, više puta je imao probleme sa zakonom. Sa 12 godina je uhvaćen u oružanoj pljački i poslat u popravni dom u blizini New Yorka.

Osuđen za silovanje

Mikeov profesor fizičkog vaspitanja uočio je njegov potencijal za boks i predstavio ga tada legendarnom treneru Kusu Damatu.

Tyson je 1984. godine postao profesionalni bokser, a 1986. godine postaje najmlađi šampion u historiji superteške kategorije. Iste godine objedinjuje tri bokserske titule: WBC, WBŠ i IBF.

S druge strane, imao je velikih problema u braku, a optužen je i za silovanje osamnaestogodišnje djevojke, zbog čega je 1992. godine osuđen na šest godina zatvora.

Posljednji veliki meč odigrao je sa tadašnjim šampionom Lenoxom Louisom, koji ga je nokautirao u osmoj rundi.

Izvor: Agencije


Više iz rubrike SPORT
POPULARNO