Aco Petrović odredio putnike za Eurobasket

Mirza Teletović i suigrači krenuli su u posljednju fazu priprema za Eurobasket (EPA)
Mirza Teletović i suigrači krenuli su u posljednju fazu priprema za Eurobasket (EPA)

Najbolji bosanskohercegovački košarkaši su večerašnjim treningom na Ilidži završili mini ciklus priprema u Sarajevu, a selektor Aleksandar Petrović odredio je 12 igrača koji će učestvovati na predstojeća dva turnira i braniti boje BiH na Evropskom prvenstvu.

Izabranici selektora Petrovića već sutra putuju u Ulm, gdje će odigrati tri pripremne utakmice, protiv selekcija Njemačke (petak), Grčke (subota) i Makedonije (nedjelja).
Sa spiska od 15 igrača ranije su otpali Adin Vrabac i Filip Adamović, a večeras je odlučeno da u Njemačku neće putovati ni Miralem Halilović.

Nakon Ulma u Atinu

Na turniru u Ulmu učestvovat će: Zackary Wright, Muhamed Pašalić, Nihad Đedović, Nemanja Gordić, Marko Šutalo, Ante Mašić, Dalibor Peršić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Nedžad Sinanović, Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović.

Nakon učešća na turniru u Ulmu, bh. košarkaši putuju u Atinu gdje će odigrati tri posljednje pripremne utakmice. Sastat će se sa reprezentacijama Litvanije, Italije i Grčke.

Na Evropskom prvenstvu u Sloveniji BiH nastupa u B-grupi sa selekcijama Litvanije, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Latvije. BiH se u prvoj utakmici 4. septembra sastaje s Latvijom, u dvorani „Podmezakla“ u Jesenicama.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO