Počela prodaja ulaznica za SP u Brazilu

Najjeftinija ulaznica za navijače u Brazilu koštat će oko 15 dolara (EPA)

U utorak u podne po srednjoevropskom vremenu počela je prva faza prodaje ulaznice za Svjetsko prvenstvo u nogometu, koje će u junu i julu iduće godine biti održano u Brazilu, objavljeno je na službenim stranicama Svjetske nogometne asocijacije.

Prva faza trajat će do 10. oktobra i u njoj će u prodaju biti pušteno gotovo milion od ukupno oko tri miliona ulaznica.

Lutrija kojom će biti odabrani sretni dobitnici će biti organizirana od 11. oktobra do 4. novembra.

Kada budu gotove kvalifikacione utakmice i konačan žrijeb nakon kojeg će biti poznata 32 sudionika SP-a, uslijedit će druga faza prijava za ulaznice, koja će trajati od 8. decembra do 30. januara 2014. godine, a lutrija će biti organizirana od 31. januara do 25. februara.

Treća faza je prodaja ulaznica na prodajnim mjestima i ona će trajati od 15. aprila do zadnjeg dana SP-a, 13. jula.

Od 15 do 990 dolara

Ulaznice su podijeljene u dvije cjenovne kategorije – jeftinije će biti za stanovnike Brazila, dok su za ostale navijače skuplje.

Tako će najjeftinija ulaznica za navijače u Brazilu koštati oko 15 dolara, a njih će moći kupiti samo studenti, osobe starije od 60 godina i članovi siromašnih brazilskih porodica (Bolsa Familia).

Ostali navijači će ulaznice za fazu natjecanja u grupama plaćati od 90 do 175 dolara, dok su najskuplje ulaznice za finale, koje će biti odigrano na stadionu Maracana u Rio de Janeiru, i one se kreću od 440 do 990 dolara.

Jedan navijač maksimalno može kupiti četiri ulaznice, za najviše sedam utakmica.

Šampionat svijeta u Brazilu bit će održan od 12. juna do 13. jula 2014. godine.

Izvor: Agencije