Kraj sezone za Vlašić, ali ne i karijere

Vlašić tvrdi kako prijevremeni završetak ovogodišnje sezone ne doživljava katastrofalno (EPA)
Vlašić tvrdi kako prijevremeni završetak ovogodišnje sezone ne doživljava katastrofalno (EPA)

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić u petak je objavila kako je zbog bolova u tetivi završila ovogodišnju sezonu u skokovima u vis, ali je odbacila medijska nagađanja da se približava kraj njezine karijere, prenosi agencija Hina.

„Natjecanjem u Monacu završila je moja sezona za 2013. godinu. Radovala sam se drugom dijelu sezone i nastupima na Svjetskom prvenstvu u Moskvi, te mitinzima u Zagrebu i Briselu, ali preveliko je bilo upozorenje u obliku boli da bi ga ignorirala“, rekla je na konferenciji za novinare.

Vlašić, koja je ove godine nastupila na sedam takmičenja, kazala je da je na nekoliko prvih mitinga osjećala bol u tetivi, ali da bi nakon tri dana mogla normalno trenirati. Međutim, nakon posljednja tri takmičenja bolovi su trajali i po sedam dana, a naročito nakon nastupa u Monte Carlu.

„Nakon natjecanja u Monte Carlu bolovi su me jako dugo mučili te smo odlučili kako nema smisla riskirati sudjelovanjem na SP Moskvi gdje je razmak između kvalifikacijskog dijela i finala samo dva dana i prijetila bi opasnost da ostanem bez tetive“, istakla je Hrvatica rekavši kako je sretna što je na vrijeme otkrivena opasnost.

Hvatanje zaleta

Vlašić tvrdi kako prijevremeni završetak ovogodišnje sezone ne doživljava katastrofalno, te da za nju to „uopće nije veliki korak nazad“ nego hvatanje zaleta da bi se što bolje pripremila za sezonu 2014. godine.

„Posvetili smo se terapiji noge i cilj je da potpuno ozdravim i za dva mjeseca počnem intenzivne pripreme za slijedeću sezonu u kojoj bi se natjecala bez bolova“, rekla je Blanka i negirala medijska nagađanja o kraju karijere kazavši kako nema govora o odustajanju te da joj nisu jasne te spekulacije.

„Zanimljivo je kako te spekulacije nisu utemeljene na mojim razmišljanjima i mojim odgovorima, a to znači da su one bez osnove i nema smisla o njima razgovarati“, naglasla je, tvrdeći kako njena motivacija „nije pala“, te da „još uvijek želi, hoće i može“ natjecati se i ostvarivati dobre rezultate.

„Što se mene tiče, skakala bih još dugo i još se ne nazire kraj moje karijere“, rekla je Vlašić i istakla kako je odluku o odustajanju s ovogodišnjeg SP u Moskvi lakše podnijela nego nenastupanje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

„Ja sam sada drukčija nego lani i svjesna sam da se ne može glavom kroz zid. Ranije sam zbog ove ozljede (koja traje gotovo dvije godine) puno puta plakala, međutim kada ‘križ’ shvatimo na pravi način onda on postaje prilika da se mijenjamo.“

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO