Breno, trener koji dolazi iz zatvora

Breno (23) je prošle godine osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine i devet mjeseci jer je podmetnuo požar u luksuznoj vili u Minhenu (EPA)

Bivši odbrambeni igrač minhenskog Bayerna, Brazilac Breno, koji služi zatvorsku kaznu zbog paljevine, dobio je posao na pola radnog vremena i radi kao trener mladih nogometaša u bavarskom klubu, zbog čega mu je svaki dan dopušten izlazak iz zatvora.

Breno (23) je prošle godine osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine i devet mjeseci jer je podmetnuo požar u luksuznoj vili u Minhenu, gdje je živio od septembra 2011. godine.

Nakon 13 mjeseci provedenih u zatvoru, odobren mu je izlazak iz zatvorske ustanove da bi svaki dana po pet sati mogao raditi kao pomoćni trener za mlade nogometaše do 23 godine u Bayernu, a u zatvor se treba vratiti svaki dan poslije podne.

Drugačija osoba

“Postao sam drugačija osoba. Puno sam toga naučio u zatvoru”, kazao je Breno na konferenciji za novinare. “Hvala Bayernu. Dobro sam. Vrijeme provedeno u zatvoru mi je bilo teško i oduševljen sam da mi je Bayern pružio ovu priliku.”

“Učinili smo sve što smo mogli da pružimo ovu priliku Brenu u Bayernu. Moramo zahvaliti vlastima na saradnji”, kazao je predsjednik minhenskog kluba Uli Hoeness.

Breno je došao u Bayern 2008. godine za 12 miliona eura.

Iako je mnogo obećavao, igrao je malo, a patio je i od depresije nakon povrede koljena, koju je zadobio u Nurnbergu, gdje je otišao na posudbu u martu 2010. godine.

Izvor: Agencije