Mourinho želi ujediniti Plavu porodicu

Želim da budu sa nama i kad je dobro i kad je loše, kad je hladno i kad je toplo, kod kuće, na gostovanju, bilo da dobijamo ili gubimo (EPA)

Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho želi da bude više cijenjen zbog postignuća u novom angažmanu u engleskom Chelseaju, a ne zbog njegovih uspjeha u prošlom radu sa timom sa Stamford Bridgea.

Kaže kako mu je prvi cilj da ujedini klub i navijače nakon prošlosezonskih svađa.

Portugalac, koji je predvodio „Plavce“ do dvije uzastopne titule prvaka Engleske 2005. i 2006. godine, vratio se u zapadni dio Londona nakon odlaska Rafaela Beniteza, bivšeg menadžera Liverpoola koji nije uspio zabilježiti takve rezultate.

„Želim da svi budemo kao Plava porodica koja je prošle godine, u određenim trenucima, izgledala kao rasturena“, kazao je Mourinho.

„Samo želim da ponovo ujedinim porodicu i da svi navijači budu uz nas, da podržavaju sve naše nogometaše, da podržavaju Chelsea. Želim da budu sa nama i kad je dobro i kad je loše, kad je hladno i kad je toplo, kod kuće, na gostovanju, bilo da dobijamo ili gubimo.“

Period Benitezovog rada na Stamford Bridgeu obilježilo je nezadovoljstvo navijača zbog njegovog dolaska u novembru prošle godine umjesto heroja tribina Roberta Di Mattea, koji je vodio Chelsea do titule najboljeg u Ligi evropskih prvaka ranije tog ljeta.

Start protiv Hulla

Mourinho je tokom svog rada sa timom iz Londona, uz dvije titule prvaka, osvojio dva izdanja Liga kupa i jedno FA kupa, tako da se dosta očekuje od njega. Uprkos tome, on smatra kako ne ugrožava svoju reputaciju novim angažmanom.

„Ne mislim da rizikujem svoju zaostavštinu ovdje. Šta ste uradili, uradili ste i to niko ne može izbrisati. Niko mi ne može oduzeti moju historiju u Chelseaju. Znam dobro mentalitet kluba, oni nikada neće zaboraviti šta sam nekada uradio i da sam dao sve klubu“, naveo je Portugalac.

Ipak, on želi više gledati u budućnost, a ne u prošlost.

„Želim da me se gleda kao novog menadžera Chelseaja i želim da se analizira ono što ću uraditi od sada. Želim raditi ovdje i da me zato vole“, istakao je.

Chelsea u nedjelju počinje novu sezonu Premier lige duelom sa novajlijom Hullom na svom terenu.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO