Sandra Perković osvojila i svjetsko zlato

Osim pobjedničkog i dva preostala Sandrina hica bila su bolja od konkurencije (Getty Images)

Olimpijska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković potvrdila je titulu najbolje bacačice diska i na Svjetskom atletskom prvenstvu u Moskvi, te Hrvatskoj donijela prvu zlatnu medalju s tog natjecanja.

Zlato je osvojila hicem od 67,99 metara iz druge serije, a zanimljivost je da je i preostala dva uspješna pokušaja od njih šest ukupno bacila preko 67 metara.

Ovim trijumfom Sandra Perković je osvojila sve što se može osvojiti u svijetu atletike – prošle godine bila je olimpijska pobjednica u Londonu, dva je puta bila europska prvakinja (2010. u Barceloni i 2012. u Helsinkiju), a ove godine uzela je i zlato na Mediteranskim igrama u Mersinu, te je već i osigurala drugu ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi.

Iza nje su ostale Francuskinja Melina Robert-Michon, koja je disk bacila 66,28 metara te Kubanka Yarelys Barrios s hicem 64,96 metara.

Medalja i za Srbiju

Prethodno je i srpska atletičarka Ivana Španović donijela prvu medalju svojoj zemlji, osvojivši brončanu medalju u skoku u dalj.

Ona je do velikog uspjeha došla zahvaljujući skoku od 6,82 metra, što je novi državni rekord Srbije.

Španović je iskoristila slabe rezultate favoritkinja i, iako sa slabim šansama, ostvarila povijesni rezultat za Srbiju.

“Došao je i moj dan. Ovo je istorija. Moja zemlja je mnogo uložila u mene i ja sam joj to danas vratila na najbolji mogući način. Verovala sam sve vreme u uspeh”, izjavila je Ivana Španović nakon podjele medalja.

Zlatnu medalju osvojila je Amerikanka Brittney Reese, sa 7,01 metara, dok je Blessing Okagbare iz Nigerije došla do srebra skočivši 6,99 metara.

Izvor: Agencije


Povezane

Jučerašnji dan na Olimpijskim igrama obilježili su britanski sportisti, koji su imali pravu žetvu zlatnih medalja. Uzeli su ih ukupno šest. Zanimljivo je bilo i u ženskoj trci na 100 metara,  gdje je briljirala Shelly-Ann Freser-Pryce. Dan je posebno interesantan za region, jer je Sandra Perković donijela Hrvatskoj zlatnu medalju.  

Published On 05 Aug 2012
Više iz rubrike SPORT
POPULARNO