NBA: Howard prelazi u Houston

Howard je u Lakersima proveo samo jednu sezonu, u kojoj je bilježio 17,1 poena i 12,4 skokova (Getty Images)

Ponajbolji košarkaški centar svijeta u ovom trenutku Dwight Howard (27) odlučio je napustiti Los Angeles Lakerse, te karijeru nastaviti u Houston Rocketsima.

“Odlučio sam postati članom Houston Rocketsa. Osjećam kako je to najbolja ekipa za mene i veselim se odličnoj sezoni. Zahvaljujem se navijačima u Los Angelesu i želim im sve najbolje”, stoji u Howardovoj izjavi, prenosi Hina.

Howard će službeno članom Rocketsa moći postati 10. jula kada se otvara tržište slobodnih igrača u NBA ligi.

Howard je u Lakersima proveo samo jednu sezonu nakon što je prošloga ljeta iznudio svoj odlazak iz Orlando Magica, te završio u Los Angelesu nakon razmjene u kojoj su sudjelovala četiri kluba i 12 igrača.

No, godina provedena u Kaliforniji neće mu ostati u lijepom sjećanju zbog loših rezultata ekipe, ozljeda i sukoba s prvim igračem Lakersa Kobeom Bryantom.

Razočarenje Lakersa

“Naravno da smo razočarani Dwightovom odlukom da napusti klub. Zahvaljujem mu na njegovim naporima koje je uložio prošle sezone i želim mu sve najbolje u nastavku karijere”, rekao je generalni menadžer Lakersa Mitch Kupchak.

Howard je u dosadašnjih devet sezona provedenih u NBA ligi (prvih osam je igrao za Orlando, a posljednju za Lakerse) prosječno postizao 18,3 poena uz 12,9 skokova, dok su mu prošlosezonske brojke nešto skromnije – 17,1 poena i 12,4 skokova.

Sedam puta je biran za nastup na “All-Star” utakmici, pet puta u prvu petorku lige, osvojio je pet naslova najboljeg skakača lige, dva naslova najboljeg blokera, te je tri puta proglašavan najboljim obrambenim igračem lige.

U pokušaju zadržavanja Howarda Lakersima nije pomogla niti činjenica što su mu samo oni mogli ponuditi petogodišnji ugovor vrijedan 118 miliona dolara, dok mu je maksimalna plata u bilo kojem drugom klubu ograničena na 88 miliona dolara za četiri godine.

Dolaskom Howarda i uz ostanak Jamesa Hardena, Jeremyja Lina, Omera Asika i Chandlera Parsonsa Rocketsi postaju ozbiljni kandidati za osvajanje naslova NBA prvaka.

Uz Rocketse i Lakerse, u igri za Howarda su bili još Dallas Mavericksi, Atlanta Hawksi i Golden State Warriorsi.

Izvor: Agencije