Blanka Vlašić odustala od SP-a u Moskvi

Vlašić je zbog ozljede ahilove tetive propustila čitavu prošlu sezonu, uključujući i Olimpijske igre u Londonu, a natjecanjima se vratila 25. maja (AP)

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis (Osaka 2007, Berlin 2009) Blanka Vlašić otkazala je nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje će se od 10. do 18. augusta održati u Moskvi.

“Sretna sam što sam odradila sedam natjecanja ove sezone i presjekla težak period iščekivanja. Međutim, ne smijem dopustiti da mi želja za nastupom u Moskvi nadvlada zdravo prosuđivanje. Visoki skokovi pod ovim otežavajućim okolnostima mi daju nadu da mogu biti još puno bolja, a da bih to postigla moram biti potpuno zdrava”, kazala je Blanka.

Vlašić je zbog ozljede ahilove tetive propustila čitavu prošlu sezonu, uključujući i Olimpijske igre u Londonu, a natjecanjima se vratila 25. maja na mitingu “Dijamantne lige” u New Yorku na kojemu je i pobijedila, prenosi Hina.

Najbolji rezultat sezone, s preskočena dva metra ostvarila je 21. juna u njemačkom Buhlu.

Posljednje natjecanje imala je na “Dijamantnoj ligi” 19. jula u Monte Carlu gdje je s preskočenih 1,98m zauzela treće mjesto.

Bolne tegobe

Kroz sve to vrijeme osjećala je tegobe u predjelu petne kosti i ahilove tetive odrazne noge.

Bol je varirala od laganog na početku natjecanja pa do jedva podnošljivog na njegovom kraju.

Dan nakon natjecanja osjetljivost spomenutog područja bivala bi naglašena i tek bi treći dan po završetku natjecanja sve opet došlo u “normalu”.

Nakon natjecanja u Monte Carlu bol se produžila na još nekoliko dana, što je bio jasan signal da ne može ozbiljno računati na nastup u Moskvi, gdje je razmak između kvalifikacija i finala dva dana.

Kako je želja Blanke Vlašić da sljedeću sezonu započne potpuno zdrava, odlučeno je da zaključi sezonu kako bi u sljedeća dva mjeseca doziranim trenažnim opterećenjem i primjerenim terapijama ostvarila planirano.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO