Polufinale: Đoković – Del Potro, Murray – Janowicz

Prvi reket svijeta je naglasio da je posvećen cilju 'da ide do kraja na turniru u Wimbledonu' (EPA)

Prvi reket svijeta Novak Ðoković plasirao se u polufnale Grand Slam turnira u Wimbledonu, pošto je u srijedu u četvrtfinalnom meču savladao Čeha Tomaša Berdycha sa 3:0 u setovima – 7:6 (7:5), 6:4, 6:3.

Premda nije bio u svom prepoznatljivom izdanju, Ðoković je pronašao način da zabilježi 14. pobjedu u 16. međusobnom duelu protiv Čeha. Igrao je strpljivo, precizno u pravom trenutku, a znalački koristio greške trenutno šestog tenisera sa ATP liste, prenosi Tanjug.

Utisak je da Ðoković nije bio pretjerano raspoložen za igru. Mučio se u prvom setu, u drugom prepustio Berdychu dva servisa za vođstvo od 3:0, ali je u nastavku smogao snage da uspostavi pravi ritam, brzo uzvrati i preokretom stekne sigurno vođstvo u meču.

U trećem setu Ðoković je već “ličio na sebe”. Servirao je i udarao lopticu mnogo sigurnije, Berdych je sve češće griješio, pa je prvi reker svijeta rutinski okončao borbu poslije dva sata i 15 minuta igre.

Ðoković je nakon meča ocijenio da nije bilo lasko savladati Berdycha i ostvariti plasman u polufinale Wimbledona.

Podrška Nemanje Vidića

“Bilo je prilično gusto u jednom trenutku meča, naročito kada je on poveo sa 3:0 u drugom setu. Ipak, uspeo sam jakim riternima i dobrim servisom da postavim stvari na svoje mesto”, rekao je najbolji teniser svijeta.

Naglasio da mu je mnogo značila podrška nogometnog internacionalca iz Srbije Nemanje Vidića, prvotimca Manchester Uniteda.

“Drago mi je što je došao sa suprugom i podržavao me. Ponosan sam na sve što je uradio za naš fudbal, kao i na doprinos koji daje u najboljem klubu na svetu”, kazao je Ðoković.

Prvi reket svijeta je naglasio da je posvećen cilju “da ide do kraja na turniru u Wimbledonu”.

Đoković će u petak u polufinalu igrati s Argentincem Juanom Martinom Del Potrom, koji je pobijedio Španca Davida Ferrera također sa 3:0 u setovima – 6:2, 6:4, 7:6 (7:5).

Preokret Murraya

Britanac Andy Murray je do svog petog uzastopnog polufinala u Wimbledonu stigao preokrenuvši 0:2 u setovima protiv Španca Fernanda Verdasca, kojeg je na kraju svladao sa 3:2 u setovima – 4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5.

Murray će u polufinalu igrati protiv Poljaka Jerzya Janowicza, koji je u četvrtfinalu bio bolji od zemljaka Lukasza Kubota (Polj) sa 3:0 u setovima – 7:5, 6:4, 6:4.

U četvrtak su na rasporedu polufinalni susreti u ženskoj konkurenciji, a sastaju se Francuskinja Marion Bartoli i Belgijanka Kirsten Flipkens, te Njemica Sabine Lisicki i Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Turnir na Wimbledonu igra se za ukupni nagradni fond od 22,5 miliona funti.

Izvor: Agencije