Đoković: Iznad nacionalističkih žabokrečina

Đoković: Za nekog u inostranstvu jako je teško razlikovati naš narod, granice, ko smo, šta smo (EPA)
Đoković: Za nekog u inostranstvu jako je teško razlikovati naš narod, granice, ko smo, šta smo (EPA)

Prvi teniser svijeta Novak Ðoković ponovio je u subotu rečenicu od prije nekoliko godina da su Srbi i Hrvati skoro isto.

“I ovoga puta bih se izdigao iznad nacionalističkih žabokrečina, kako ste rekli. Za nekog u inostranstvu jako je teško razlikovati naš narod, granice, ko smo, šta smo. Zato nisam ni zamerio, niti sam pokušavao da objasnim jer i sam znam koliko mi truda treba da objasnim odakle dolazim i gde je taj brdoviti Balkan”, rekao je Ðoković u intervjuu hrvatskom Jutarnjem listu.

Ðokovića je 2007. poslije jednog turnira kojeg je dobio u Kanadi, u Montrealu, zvanični spiker nazvao “Hrvatom”, na šta je on odgovorio da ”nema veze što ste me nazvali Hrvatom, … Srbi i Hrvati – to je skoro isto”.

Prijatelj sa Čilićem

Prvi teniser svijeta je ponovio da mu je hrvatski teniser Marin Čilić odličan prijatelj i van terena, kao i da mu je nekadašnji selektor Davis kup reprezentacije Hrvatske Nikola Pilić kao drugi otac.

“Marin je sjajan momak, s kojim se jako dugo poznajem. Za njega slobodno mogu reći da mi je i prijatelj, a kad god možemo, provodimo vreme zajedno na turnirima. Pomažemo jedan drugome, treniramo zajedno, što nas čini bližima. Želim mu svu sreću u karijeri i da se uskoro borimo u finalima Grand Slamova”, poručio je Ðoković.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike SPORT
POPULARNO