Stevan Jovetić oduševljen prelaskom u City

Jovetić: Jako želim da osvojimo nešto, ali i da budem u ekipi sa svojim prijateljem Matijom Nastasićem (Getty Images)

Crnogorski nogometni reprezentativac Stevan Jovetić izjavio je kako je „oduševljen“ transferom u redove engleskog premijerligaša Manchester Cityja nakon što ga je Fiorentina prihvatila prodati u dogovoru vrijednom 30 miliona eura.

Ovaj 23-godišnjak još nije zvaršio svu papirologiju tokom procesa dolaska među „Građane“, ali se očekuje da će odmah napustiti italijanski klub.

No, uoči odlaska iz Firenze Crnogorac se zahvalio klubu gdje je izrastao u vrhunskog nogometaša i poželio mu puno uspjeha u pohodu na Scudetto.

„Oduševljen sam prelaskom u City, vjerujte mi. Nema potrebe da bilo šta više kažem. City je veliki klub i igra u Premier ligi. Jako želim da osvojimo nešto, ali i da budem u ekipi sa svojim prijateljem Matijom Nastasićem“, kazao je Jovetić.

„Napuštam čudesan tim. Fiorentina će uvijek imati svoje mjesto u mom srcu i uvijek ću navijati za nju. Nadam se da će osvojiti naslov prvaka Italije.“

Poruke navijačima

Nogometaš prihvaća činjenicu kako će neki navijači biti razočarani njegovim odlaskom, ali je branio svoju odluku da pređe na stadion Etihad, kazavši kako mu je u karijeri bila potrebna promjena okoline.

„Firenca će uvijek biti u mom srcu. Proveo sam ovdje dosta vremena i mnogo će mi nedostajati. Ovo je prekrasno mjesto i sa svima sam se slagao“, istakao je.

„Sada su navijači malo ljuti na mene i imaju pravo na to, no ja nikada nisam rekao neku ružnu riječ o njima ili Fiorentini. Molim vas da me razumijete, ja sam još mlad i dao sam sve od sebe u tom dresu. Sada mi treba promjena, da li je to pogrešno?“

Jovetić je proteklih pet sezona nosio ljubičasti dres tima iz Firenze, postigavši 40 golova u 134 nastupa u svim takmičenjima.

Fiorentina u tom periodu nikada nije bila bolje plasirana od četvrtog mjesta u italijanskoj Serie A.

Izvor: Agencije